banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Okul çevreleri ve cafelere sigara denetimi geliyor
İl Tütün Kontrol Kurulu Yürütme Kurul toplantısı Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan Başkanlığında, toplandı. Toplantıya İl Sağlık Müdür V. İzzettin Toktaş, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mahmut Çiriş, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı M. Burak Küçük, İl Müftülüğünden Bilal Gülyaprağı, Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Müslüm Kutlu, İl Jandarma Komutanlığı H. İbrahim Sağlam, İl Tarım Müdürü Derviş Göçer, Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Murat Önen, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden Şb. Müdürü Hakkı Murat, 27. Bölge Ecz. Odası Başkanlığından Necdet Bayık, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasından Cem Göncü katılmıştır. Toplantıda yapılan görüşmeler neticesinde;



1.İl Emniyet Müdürlüğünce 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren 1 polis memurunun tütün denetiminde sürekli olarak görevlendirilmesi ve görevlendirilen polis memurunun isminin 26 Aralık 2011 tarihine kadar İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürlüğüne bildirilmesi.



2.İl Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerince özellikle okul civarlarında bulunan; bakkal, market, cafe ve internet cafelerde tütün denetimlerinin sıklaştırılması.



3.Sigara denetimlerinde daha önce alınan kararlar doğrultusunda tüm il, ilçe, belde ve köylerde denetimlerin yaygınlaştırılması.

4.4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun Uygulanması ile ilgili olarak yapılan çalışmaların sonraki süreçlerde de devamına karar verdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.