banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Lokantalardaki gıdalar daha hijyen olacak

Yeşildirek'te bulunan İl Müdürlüğü Konferans salonunda verilen eğitim seminerine iki gün boyunca yoğun katılım oldu. Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu'ndan Yrd.Doç.Dr. Meryem Kara ve Dr. Saliha Dinç'in konuşmacı olarak katıldığı kısa adı Saf-Rest olan "Restoran ve okul kantinlerinde gıda güvenliği farkındalığı" isimli proje dahilinde katılımcılara hijyen konusunda eğitim verildi.


Konu ile ilgili bilgi veren Yrd.Doç.Dr. Meryem Kara; "Amacımız halkımıza hizmet veren restoran, gıda üreticileri ve özellikle çocuklarımıza hizmet veren okul kantinlerindeki çalışanları, Avrupa Birliği ve ulusal yasaların gerektirdiği gıda güvenliği ve hijyeni konularında bilgilendirerek çalışanlarda gıda güvenliği farkındalığı yaratmaktır" dedi.


Türkiye genelinde bazı kamu kurum ve kuruluşlarla beraber ortaklaşa yerinde ve uzaktan eğitim verdiklerini söyleyen Kara; katılımcılara, 2 yıl sürecek olan projemizle ilgili tüm gelişmeleri www.saferest.org isimli web sayfamızdan takip edebilir, öneri ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz, dedi.


Eğitim seminerine ev sahipliği yapan Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü'nden Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar ise gazetemize yaptığı açıklamada, Tarım İl Müdürlüğü olarak esnafın eğitimine ve bilinçlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Yeşilnacar; Urfa esnafının yoğun katılımdan dolayı memnun olduklarını, bu tür eğitim seminerleri ile bilinçlenen ilgili esnafın, gıda güvenliği ve hijyen hususunda  daha dikkatli davranacağını belirtti.


Eğitim seminerine 2 gün boyunca katılan esnaf ise, eğitim semineri için emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin kendilerine büyük fayda sağladığını ve tekrarı halinde memnuniyetle katılacaklarını ifade ettiler. 2 Gün boyunca devam eden eğitim semineri, katılımcılara sertifika verilmesinin ardından sona erdi.

İsa Polat / Gap Gundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.