Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_mm6qt5p5q199u4ico315cq7ph3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Kuvvetli yağış ve denizlerde fırtına uyarısı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Kuvvetli yağış ve denizlerde fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Malatya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Marmara'nın doğusunda kuvvetli (21-50 mm), yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması bekleniyor. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.

Denizlerde fırtına uyarısı

Marmara'da sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/s) fırtına şeklinde esecek olan rüzgar, Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybedecek.

Kuzey Ege'de ise  sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/s) fırtına şeklinde esecek olan rüzgar, Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybedecek

Batı Karadeniz'de Tam Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz'de halen kuzeydoğudan kuvvetli olarak esmekte olan rüzgarın, yarın ilk saatlerden itibaren Batı Karadeniz'in batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerinden, Çarşamba ve Perşembe günleri ise Batı Karadeniz'in batısında kuzeybatı, doğusunda güneybatı yönlerinden 8 ila 10 kuvvetinde (70-100 km/s) tam fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

Bölgelerde hava

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kuzey ve İç Ege ile İzmir ve Aydın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana ve Hatay'ın batı kıyılarının, öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin batı kesimleri ile Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Doğu Karadeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Malatya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak

İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı 18/24

Ankara: Gök gürültülü sağanak yağışlı 16/28

İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı 19/25

Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı 21/30

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 16/31

Batman: Parçalı bulutlu 13/34

Van: Çok bulutlu 8/24

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.