banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Kuvvetli kar ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, İstanbul'un kuzey ve doğu çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinde Niğde, Kayseri, Malatya ve Elâzığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz bölgesinde, öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde, gece saatlerinde Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı

Yağışların; Kastamonu, Bolu, Karabük, Muş ve Bitlis çevreleri ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 metre üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, zamanla yurdun iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece olmak üzere yurdun kuzey kesimlerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı, ilk saatlerde iç kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ile zamanla Güney Ege kıyıları ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri ile, Kırklareli'nin kıyı, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı, akşam saatlerinde Sivas, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50mm), Kastamonu, Bolu ve Karabük ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin, zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması beklenen yağışların, gece saatlerinde Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Mardin, Batman ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmurlu 11/13

Ankara: Çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu 2/5

İzmir: Parçalı bulutlu 8/15

Adana: Parçalı bulutlu 8/19

Diyarbakır: Çok bulutlu, ara ara sağanak yağışlı -1/13

Batman: Çok bulutlu, ara ara sağanak yağışlı 0/13

Van: Kar yağışlı -1/3

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.