banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Kuru üzümün mucizevi faydaları

Kuru üzüm hakkında bilgilendirmede bulunan uzmanlar kuru üzümün minareler açısından zengin bir besin kaynağı olduğuna dikkat çekerek, kuru üzümün anti oksidan özelliği açısından vücut direncini artırdığını ve özellikle çocukların gelişiminde çok etkili olduğunu söyledi.

Kuru üzümün demir içeriği yüksek olduğundan dolayı, gün içerisinde bir avuç kadar tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Özge Uygun, kuru üzümün çocukların günlük meyve ihtiyacını karşılayan bir besin kaynağı olduğunu söyledi.

Kuru üzümün kahvaltı veya yemekten önce tüketilmesinin çocuklarda iştah kesilmesine yol açabileceğini ve ara öğün tüketim düzenini bozabileceğini belirterek onun için yemekten veya kahvaltıdan sonra tüketilmesi sağlık açısından daha yararlı olduğunu ifade etti.

“Kuru üzüm çocuk gelişiminde çok etkilidir”

Aktar Cahit Akdemir ise 34 yıldır bitkisel ürünlerle ilgilendiğini belirterek, “Çekirdekli kuru üzümün anti oksidan özelliği taşıdığından dolayı, vücut direncini artırmada, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede ve özellikle kan yapıcı olmasıyla beraber çocukların gelişiminde de çok etkili olduğu bilinmektedir.

Çekirdekli kuru üzümün tüketilmesi halinde kan ve vücuttaki toksin maddelerin dışarı atmasını sağladığını ifade eden Akdemir,   kuru üzümün beyin fonksiyonlarını ve gelişimini artırmada yardımcı olduğunu ve hafıza zayıflığına iyi geldiğini söyledi.

“Kan dolaşımına iyi geliyor”

Okullarda kuru üzümün dağıtılmasının, çocuklarda sağlıklı beslenme adına önemli olduğuna işaret eden Akdemir,  “Kuru üzüm çocukların aldıkları fastfood ve benzer türü zararlı maddeleri vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Çocukların gelişiminde aynı zamanda kansere karşı da etkili olduğu bilinmektedir.” Dedi.

Kuru üzümün, özellikle çocukların enfeksiyon hastalıklarında kullandıkları antibiyotiklerin yan etkilerini de ortadan kaldırdığına dikkat çeken Akdemir, “Kuru üzüm kış mevsiminde kan dolaşımını ve vücudun ısı derecesini ayarlıyor, çok etkili ve faydalı bir besin kaynağı olduğu için de günde bir avuç kadar tüketilmesini tavsiye ediyoruz.” Şeklinde ifadelere yer verdi.  (Yunus Sırat-Mustafa Kaynak/İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.