banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Kızıltepe'de

Bölgenin 6 ilindeki hastanelerin kan ihtiyacını karşılayan Diyarbakır Kızılay Güney Anadolu Kan Merkezi, Kızıltepe ilçesindeki bir alış veriş merkezinin iş birliğiyle “Kan kardeşim olur musun?” sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattı.

Yapılan kan bağışı hakkında açıklamada bulunan Diyarbakır Kızılay Güney Anadolu bölgesi kan bağışı uzmanı Doktor Deniz Akelma, sağlık durumu iyi olan vatandaşları,  kan bağışında bulunmaya davet ettiklerini söyledi.

Doktor Akelma, “Diyarbakır Kızılay Güney Anadolu kan merkezi olarak Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Bingöl illerimizdeki hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaktayız. Bu maksatla çeşitli kan alma faaliyetimiz bulunmakta bugün Mardin Kızıltepe ilçesindeki MOVA alışveriş merkezinde kan bağışı kampanyamız oldu. Belli aralıklarla Mardin ve Kızıltepe ekipleri düzenlemekteyiz. Haftaya bugün tekrar MOVA parkta bir kan bağışı kampanyası düşünmekteyiz. Tüm halkımızı kan bağışına bulunmaya davet ediyoruz. Kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza sinema bileti hediye ediyoruz.”dedi

“Erkekler3 kadınlar 4 ayda bir kan bağışında bulunabilir.”

Kan vermek isteyen vatandaşların aç karna gelmemeleri tavsiyesinde bulunan Akelma, “Ciddi bir hastalığı olmayan 18 yaşını aşmış ve belli bir kan değerinin üzerinde kana sahip olan tüm vatandaşlarımız kan bağışında bulunabilir. İlk önce kan değerine bakıyoruz, tansiyonunu ölçüyoruz vatandaşlarımızdan dileğimiz aç karna gelmemeleri aç karna olduğu zaman tansiyon düşüklüğü olabiliyor buda kan bağışının yarım kalmasına sebep olabilir.  Ayrıca kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın kayıt işlemleri için gelirken nüfus cüzdanı veya ehliyetle beraberinde bize başvurmaları gereklidir. Erkekler 3 ayda bir kadınlar 4 ayda bir kan bağışında bulunabilir.” diye konuştu.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.