banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Havaların soğuması, hava kirliliğinin artması ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkan soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardaki artışın, kış aylarında kendini daha çok hissettirdiğini ifade eden aktarlar önemli tavsiyelerde bulundular.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde şifalı bitki satıcılığı yapan Yakup Uluışık, genellikle vücut direncinin düşmesiyle ortaya çıkan ve halk arasında kış hastalıkları olarak bilinen hastalıklara karşı bazı önerilerde bulundu.

Kış hastalıklarına karşı vücut direncini artırmak için şifalı bitkilerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunan Uluışık,  “Şifalı bitkilerin geçmişi çok eskidir. Doktor ve uzmanlar da şifalı bitkiler hakkında tavsiyelerde bulunmuşlar. Özellikle havaların soğuk olduğu bu soğuk aylarda vücut direncini artırabilmek için tarçın, karanfil, ıhlamur, gülhatmi ve papatyadan faydalanılabilir.” dedi

Gülhatmi ve ıhlamur bitki çayının halk arasında en fazla boğaz yumuşatıcı olarak kullanıldığını belirten Uluışık daha sonra bu bitkilerin faydalarını şöyle sıraladı: “Mide, bağırsak ağrılarına ve öksürükte müthiş balgam sökücüdür. 12 parmak ve ince bağırsak, kolit gibi ülserik iltihapları temizler. Nefes darlığı, bronşit, göğüs yumuşatıcı, balgam sökücü ve öksürük kesici etkiye sahiptir.” İfadelerine yer verdi

Uluışık, akşam saatlerinde oda sıcaklığının 25 derece olmasına dikkat edilmesi gerektiğini de belirterek, “ Soğuk havalardan dolayı çocuklar ve bebekler soğuk algınlığına yakalanabilirler. Dikkat edilmediği takdirde bronşit ve zatüre olma ihtimaller yüksel olur.  Bundan dolayı oda sıcaklığına önem verilmesi gerekir. Hastalanan çocuklara, gülhatmi bitkisini sütle karıştırıp çocuklara vermeleri iyi olacaktır.” ifadelerine yer verdi. (Emrah Deniz/ Hamza Adıyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.