banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı kadın destek merkezinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kadınlara kanser taraması ve erken teşhis hakkında konferans düzenlendi. Konferansta kanser hastalığının erken teşhisi için düzenli taramaya önem verilmesi gerektiği belirtildi.

Programda konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kanser taramasıyla ilgili 8 Aralık’ta Halk Sağlığı Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını ve bu protokol kapsamında taranabilir kanser hastalıkları konusunda başlatılan çalışmalara destek verdiklerini ifade etti. 

Kanser taraması hakkında bilgi veren Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla,  Türkiye’de her yıl yaklaşık olarak 175 bin kanser teşhisi konulduğunu söyledi.

Kansere karşı tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekek Yüksekyayla, “İlimizde kanser hastalığının ismi bile korkutucu geldiğinden halk arasında kötü hastalık tabiri kullanılıyor. Kanser hastalığından korkma hastalığı azaltmıyor. Aksine kalitesi ve süresinin artması açısından büyük önem taşıyor. Hastalıktan koruna bilmenin en önemli noktalarından biri hastalığı tanımaktır. Hastalık oluştuğunda doğru tedavi stratejisinden uygulamaktır” dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.