banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

İyilik ödülleri sahipleri belirlendi

 Altın Sofra İyilik Ödülleri ile sivil toplum kuruluşlarını ve başarılı olmuş yardım projelerini; ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtmanın yanı sıra, yeni projeleri teşvik etme amacı güdülmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda ödül için başvuran yüzlerce proje arasından, ödüle layık görülenlere ödülleri düzenlenen törenle verilmiş ve bu sene de birçok proje ödül için başvurmuştur.

Aralarında ulusal ve uluslararası alanda faaliyette bulunan kuruşların yer aldığı katılımcılar, 2009 ve 2010 yılı içinde gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri projelerinin amaç, hedef, yöntem ve sonuçları ile ilgili bilgi ve dokümanları göndermiştir. Başvurular arasından ödül alan projeler Altın Sofra İyilik Ödülleri Değerlendirme Komitesi tarafından belirlenmiş ve komite, katılımcıların projelerini özgünlüğü, sürdürülebilirliği, uygulamadaki başarısı, hedef kitlesi, ihtiyaca yönelik olması, sosyal etkinlik boyutu gibi kriterlere göre değerlendirmiştir.

Bu doğrultuda IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Altın Sofra İyilik Ödüllerini; "Havran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı - Taşarası, Karalar, Hüseyin Beşeler ve Çakırdere Köyleri; Eğitim, Sosyal Yaşamı Geliştirme ve Kalkındırma Çalışmaları, Çınar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği - Sokaktan Okula, Okuldan Hayata Projesi, Ay Işığım Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği - Şanlıurfa'nın Sosyal Sorunlarının Çözülmesine Yönelik Faaliyetleri,  Erva Yalçın - 2005 Pakistan Depreminde Göstermiş Olduğu Örnek Davranış,  Abdulkadir Konukoğlu - Sani Konukoğlu Vakfı Aracılığı ile Yapmış Oldukları Yardım Çalışmaları ve Bir İnsanın Hayata Döndürülmesindeki Çabaları, Yusuf İslam -  Small Kindness Vakfı Aracılığıyla Yapmış Oldukları Yardım Çalışmaları ve Dünya'da Barış ve Hoşgörünün Sağlanması İçin Yaptıkları Çalışmaları, Rania Al Abdullah - Ürdün Nehri Vakfı Aracılığıyla Yapmış Oldukları Faaliyetler ile Kadın ve Çocuk Haklarının Korunması ve Geliştirilmesine Yönelik Çalışmaları, Fatma Demir Turgut - Afetzede Üç Kız Çocuğunun Tedavilerinin Yapılmasında ve Topluma Kazandırılmalarında Göstermiş Oldukları Çabaları, Weltweıter Eınsatz Für Arme (Wefa) - Uluslararası Alanda Yapmış Oldukları Yardım Faaliyetleri, Make-A-Wısh Foundatıon - Uluslararası Alanda Çocukların Mutluluğuna Yönelik Faaliyetleri" ile hak kazandı.

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları etkinliklerinin birinci günü (21 Mayıs 2010, Cuma) saat 19.45'te Balıklıgöl Amfi Tiyatroda gerçekleştirilecek olan ödül törenine; üst düzey devlet protokolü, yerli - yabancı konuklar, yarışma katılımcıları ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Şanlıurfa sevdalısı birçok kurum, kuruluş ve kişi tarafından desteklenen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarının İlk Günü Dergah Balıklıgöl Amfi Tiyatroda Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosunun Konseri ile son bulacaktır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.