banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

İluh Deresi'ndeki kirlilik halk sağlığını tehdit ediyor

Batman’da 12 mahalle ile 2 köyden geçerek Batman Çayı’na akan ve bir türlü ıslah çalışması yapılmayan İluh Deresi, kirli olmasından dolayı etrafa hastalık ve mikrop saçıyor. Dereden kaynaklanan kötü koku ve çirkin görüntüden dolayı tepki gösteren çevre sakinleri, her seçim arifesinde vaatlerde bulunan siyasi partilerin sözlerini yerine getirmediğini söylediler.

İluh Deresi’nin her seçim öncesi siyasi partilerin adeta seçim propagandası haline geldiğini ve seçimi kazanmalarının ardından derenin ıslahıyla ilgili herhangi bir şeyin yapılmadığını belirten Ahmet Yıldırım, “Her seçimde özellikle kazanma ihtimalleri olan partiler seçim dönemlerinde buradaki sorunun giderilmesi konusunda bir sürü vaat veriyorlar. Her seçimden sonrada verdikleri vaatler unutuluyor. Hiçbir siyasi parti bu sorunu çözmedi ve çözmeyecek gibi görünüyor. Bu sorun 2 yıllık bir sorun değildir. 30 yıllık bir sorundur. Şimdiye kadar hiç bir girişimde de bulunulmamış. İluh Deresi Batman’ın büyük bir ayıp ve kusurudur. Batman hızla gelişip büyüyen bir şehirdir. Böylesi bir sıkıntı ve ayıpta Batman için büyük bir eksikliktir. Buranın pis kokusu ve görüntüsü insana rahatsızlık veriyor. Bir misafirimiz gelip de İluh Deresini gördüklerinde Batman adına biz utanıyoruz.” dedi.  

Derede biriken çöplük ve lağım sularından dolayı pis kokuya dayanamadıklarını vurgulayan bir başka çevre sakini Mehmet Latif Demir ise “İluh Deresi’nde biriken çöpler sebebiyle çok pis bir koku çevre hâkim olmuş durumda. Derenin çok çirkin bir manzarası var. Batman Belediyesi de layıkıyla görevini yapması gerekiyor. Mahalle sakinleri de dereye çöplerini atmamaları gerekiyor. Biz yetkililerden bu derenin kirliliğine bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Bizler esnaf ve mahalle sakinleri olarak özellikle pis kokudan çok rahatsız oluyoruz.” diye konuştu.

Halk sağlığını tehdit eden İluh Deresi’ndeki kirliliğin yanı sıra, derenin etrafında bariyer olmaması da sürücüler için farklı bir tehlikeyi barındırıyor. (M. Sait Çelik – İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.