banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Hilvanlılar sigarayla savaşa başladı
100. Yıl Atatürk Meydanında açılan stantta balon ve şapka ve sigaranın zararlarının anlatıldığı el broşürleri dağıtıldı. Standa gelen vatandaşlara sigarayı bırakma çağrısında bulunan sağlık yetkilileri sigaranın verdiği maddi ve manevi zararlar konusunda bilgi verdiler.



“Dumansız Hava Sahası”, “Dumansız Bir Hilvan” sloganıyla harekete geçen sağlık ekiplerini ziyaret eden Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık vatandaşlara sigarayı bırakın çağrısında bulundular.



Konuyla ilişkin gelen vatandaşlarla konuşan kaymakam Uğur Sezer “ Dumansız hava sahasını hep beraber destekliyoruz, dumansız hava sahası konusunda da her türlü çalışmayı gayreti göstereceğiz ve destek vereceğiz. Hepimiz geleceğimiz ve sağlığımız için dumansız hava sahasına evet diyoruz” dedi.



Özellikle yeni neslin sağlıklı olması gerektiğini söyleyen Sezer gelen çocuklara sigara içenlerin sağlıklı durumlarıyla ilgili el broşürlerini göstererek sigara içmemeleri konusunda uyardı. Kahvehanelerde ve insanların toplu halde bulundukları ortamlarda sigara yasağıyla ilgili denetimleri sıkı tuttuklarını ifade eden Hilvan kaymakamı Uğur Sezer  “ Uzun zamandan beri var olan sigara yasağıyla ilgili denetimleri sıkılaştırdık. İnsanların toplu halde bir arada bulundukları kahvehane gibi yerlerde artık sigara içilmiyor ve insanlarımız buna artık alıştılar. Sigarasız sağlıklı bir nesil yetiştirme çabasındayız. Bunun neticesinde de sigaraya bağlı hastalıklar azalacak ve sağlık harcamaları en aza inecek” dedi.



“Dumansız Hava Sahası” kampanyasına destek veren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “ bu kampanyayı sonuna kadar destekliyoruz. Sigara içmeyenlere teşekkür ediyorum. İçenleri de bırakmaya davet ediyorum” dedi.
Mustafa Ufak / www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.