banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Hastanelere yeni servisler açıldı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Kadın ve Doğum Hastanesi ile Çocuk Hastalıkları Hastanesinde ‘Acil’, ‘Septik’, ‘Yoğun Bakım’ ve ‘TNP’ servislerini hizmete açtı.

 

İlk olarak Kadın ve Doğum Hastanesi’ne giden Vali Celalettin Güvenç’e, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir ve Hastane Başhekimi Mehmet Demir bilgi verdi.

 

Kadın ve Doğum Hastanesi’nde ‘Acil Servis’ ile düşük yapma ihtimali bulunan kadınların kontrol altında tutulduğu ve gerekli tetkiklerin yapıldığı ‘Septik Servis’in açılışlarını yapan Vali Celalettin Güvenç, hizmete açılan servislerin hayırlı olmasını diledi.

 

Hastaneyi de gezen Vali Güvenç, hasta odalarına geçerek, burada yatan kadınlarla sohbet etti. Kadınların hastalıkları hakkında bilgi alan Vali Güvenç, hastalara “Geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Kadın ve Doğum Hastanesi’nin yeni yapılan Yemekhanesi’nin de açılışını yapan Vali Celalettin Güvenç, daha sonra Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne geçti.

 

Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek’in karşıladığı Vali Güvenç, burada da daha önce sekiz olan ve yapılan iyileştirmelerle 28’e çıkarılan “Yoğun Bakım Servisi”nin açılışını yaptı. Ağız yoluyla beslenemeyen yeni doğan bebeklere, beslenme imkânı sağlayan TNP (Total Parenteral Nutrisyon) servisini de açan Vali Güvenç, hastanedeki incelemelerinin ardından buradan ayrıldı.

 

Hastanelerdeki temaslarının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanelerini gezerek yerinde incelemeler yaptıklarını belirterek, “Hastalarımızın, doktorlarımızın, hemşirelerimizin durumlarını sorduk. Memnuniyet verici bir durum var. Bir takım sorunlarımız olmasına karşın, hekimlerimizin, hemşirelerimizin özveri ile çalıştığını görmek beni memnun etti. Hastalarımız memnuniyetlerini ifade etti. Bu tür ziyaretlerimiz devam edecek” dedi.

 

Çocuk Hastanesinde daha önce yaşanan yoğunluğa da değinen Vali Güvenç şunları söyledi; “Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Dün rektörümüzü ziyaret ettim. Üniversite Hastanesinin tamamlanması son derece önemli, ihalesini yapıyorlar ek binanın. Çocuk Hastalıkları Hastanemizde prefabrik ek binalar yapıyoruz. Kapasite artırımını sağlayacağız.”

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.