banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Hastanede temizlik sorunu

Hasta yakınları kirli çarşaflar ve yastıkların kullanıldığı Acil Müşahede Odasında önceden toplanmış kirli çarşafların dolaplarda tutulduğunu iddia etiler.

Hastanenin bakımsız ve kirli olduğunu ileri süren Hamza Ağar, “ Hastanenin üst katında karşılaştığım manzara karşısında şoke oldum. Burası bir hastane lavabo ve müşahede odaları kirden ve pislikten geçilmiyor. Yatak çarşafları, yastık kirden kullanılamaz hale gelmiş durumda görüntülerden de göründüğü gibi çöp kovası da çöplerle dolmuş hastanede temizlik en önemli unsurken maalesef Ceylanpınar Devlet Hastanesinde en son unsur gibi görünüyor. Yatak örtüleri hastalık saçıyor acil hasta olan kişiler ise mecburen bu çarşafları kullanmak durumunda kalıyor. Durumu görevlilere ilettiğim halde yapacak bir şey olmadıklarını söylediler. Yetkililerin daha duyarlı olmaları gerekiyor. İlçemiz hastanesinin böyle bakımsız olması bizleri üzmektedir. Yetkililer acilen önlem almalıdır aksi takdirde Ceylanpınar hastanesi sağlık değil, hastalık saçacaktır.” Dedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Güney Cem Bülbüloğlu ise, hastanenin çok eski bir yapı, alt yapısının yetersiz ve teknik imkânların yetersiz olduğunu belirterek, gerekli tüm önlemlerin alacaklarını söyledi.

Öte yandan, hastaneye giden hasta ve hasta yakınları hastaneyi sahiplenmemeleri, kirli ve hor kullanmaları hastane personelinin tepkisine neden oldu. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.