banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Harran Üniversitesi Hastanesine yeni servis açıldı

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Tomografi, Radyoloji ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitelerinin açılış törenine katıldı.

 

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Şehitlik Yerleşkesi’nde yapılan açılış törenine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı.

 

Vali Nuri Okutan, Tomografi Ünitesi, Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi ve yenilenen Radyoloji Ünitesinin açılışını gerçekleştirdi.

 

Hastanedeki yeni açılan servisler hakkında Rektör İ. Halil Mutlu’dan bilgi alan Vali Nuri Okutan, hastanede yatan hastaları da ziyaret etti.  Hastaları ziyaretinde hastalara “Geçmiş olsun” temennisinde bulunan Vali Okutan, hastalarla bir süre sohbet edip moral vermeye çalıştı.

 

Vali Nuri Okutan, açılan yeni servisler ve hastanenin kapasitesi hakkında bilgi aldıktan sonra bir açıklama yaptı.

 

Vali Okutan, kadim bir kentin mensupları olarak bugün maalesef hayat standartlarıyla itibariyle çok önemli sorunların bulunduğunu ve aşılması gereken dar boğazların bulunduğunu söyledi.

 

Şanlıurfa’nın geleceğinden ümitli olduğunu belirten Vali Okutan, “Büyümekte, gelişmekte olan genç bir üniversitemiz var. Aynı zamanda şehrimizi kucaklayan gelecekle ilgili planları programları olan bir üniversitemiz var. Diğer taraftan şehrimizle ilgili önemli altyapı yatırımlarını tamamlamış durumundayız. Şimdi sıra eğitim, sağlık ve endüstriyel gelişmeleri tamamlanmasında.  Bilhassa kadına yönelik, gençlere yönelik çalışmaları da önümüzdeki yıllarda göreceksiniz çok güzel gelişmelere şahit olacaksınız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

Üniversitelerin bir kentin ışığı olarak tanımlayan Vali Nuri Okutan, “Eğer o kanatta bir iyileşme olduğu zaman diğer sektörlere de yansıması olumlu şekilde gerçekleşecektir. Sağlıkta hala aşmamız gereken sorunlarımız mevcut. Her zaman dediğimiz gibi eğitim önemli olduğuna değinmek istiyorum. Eğitim sorununu çözebilirsek diğer sorunları da rahatlıkla çözebileceğimize inanıyorum. Hızlı nüfus artışını da çözebileceğiz ve sağlıkta başlayan ve diğer sektörlere doğru dengeli gelişmeye ortaya koyabileceğiz” dedi.

 

Şanlıurfa’nın doğurganlık hızında en hızlı il olduğunu ve buna artı olarak bir de artık göç almaya başladığını söyleyen Vali Okutan, “25 bin ilköğretim öğrencisi mezun ederken, 55 bin öğrenci kaydı almaktayız. Demek ki nüfusumuzda ciddi bir artış sözkonusu. Bu kötü bir şey değil aslında iyi bir yönetim sergilendiği zaman bunun çok olumlu yansımalarını göreceğiz. Biz bu nüfusun en az bir katını yürütebilecek bir potansiyele sahibiz. Bu bizim için bir artı yalnız burada almamız gereken tedbirler var. Böyle bir üniversiteye sahip olmamız bilhassa Osmanbey Kampüsü’ne her gidişimde yeni olanaklara, yeni heyecanlara kapılmadan kendimi alamıyorum. Şimdi bakanlığımızın yaptığı sağlık kampusünün arsa sorununu uzun uğraşlardan sonra çözmüş olduk. Bilhassa ilçelerimizden üniversitemize yük binmekte; eğer ilçelerimizde bu tedavi hizmetini aşarsak üniversitemiz tam manasıyla kapasitesini bilim adına kullanma imkânını sağlayacaktır. Dolaysıyla ilçelerimizde yatak sayılarını kadrolarımızı geliştirme ve devlet hastanelerimizi, aile hekimliğini ve sağlık hizmeti verdiğimiz yerleri elden geçirip bir iki yıl içerisinde kapasitelerini iki ve üç katına katlamayı hedeflemekteyiz. İlimizde yeni kampüsle birlikte bin 50 yatak kapasiteli bir kampus yapıyoruz. Arsa sorunu çözülmüş, hazırlıklar tamamlanmış durumda. Jeolojik ve diğer teknik konularda tamamlanmış durumdadır. Devlet hastanesine, araştırma hastanesine ek binalar yapılıyor ve diğer hastanelerimizde de yatak sayısını artırma çalışmaları var. Ama bilhassa üniversitemizin tıp fakültesinin önümüzdeki bir buçuk yıl içerisinde devreye gireceğini düşünüyoruz. Böylelikle daha modern daha sağlıklı Şanlıurfa’ya münasip bir sağlık hizmeti sağlayacaktır. Belki tıp fakültemiz bölgeye yönelik Suriye’ye yönelik çalışmaları planlarında bulundurmaktadır. Bizim de gerçek hedefimiz böyle bir yaklaşım. İnşallah bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Vali Okutan konuşmasının ardından Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde düzenlenen yeni ünitelerin açılış töreni sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.