banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Harran Üniversitesi de artık organ nakli yapacak!


Üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim dalı başkanlığının 2013 yılında Sağlık Bakanlığına yaptığı organ nakli merkezi ruhsat müracaatı, bakanlık yetkililerinin inceleme ve denetlemeleri sonucunda uygun görülerek ruhsat verildi.
Bir ay içinde Harran Üniversitesinde karaciğer organ nakli gerçekleştirilecek.
Üniversitede karaciğer organ nakli gerçekleşmesi yönünde altyapının oluşması hususunda gerekli destekte bulunan üniversite rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, amaçlarının bu ve buna benzer hastaların başka illere gitmemesi ve bu hastaların mağdur olmasını engellemek olduğunu ifade etti.
Hastanenin yeni yerine taşınmasıyla organ nakli ve diğer branşlarda da hastanemizin ivme kazanacağını ifade eden rektör Mutlu, karaciğer organ naklinin Harran Üniversitesinde yapılacağının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Organ nakli mesul müdürlüğünü yapan üniversitenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç.Dr. Abdullah Özgönül, organ nakline bir ay içinde başlayacaklarını, hastanın ve donörün (organ alınacak) hazır olduğunu söyledi.
Altı kişilik iki ekip halinde üniversite hastanesi ameliyathanelerinde gerçekleşecek ameliyatlar için bir ekibin Malatya İnönü Üniversitesinden geleceğini söyleyerek, bununla birlikte yardımcı personellerin dış merkezlerde iki ay eğitime tabi tutulduklarını ifade etti.
Dr. Özgönül, ülke genelinde 84 tıp fakültesi içinde 24 fakültenin organ nakil ruhsatının olduğunu ifade ederek, “Üniversite olarak organ nakli ameliyatlarını başaracağımıza inancımız tamdır, aşırı bir hasta yoğunluğu var, şu an bile nakil bekleyen beş hastamız var. Bunun yanı sıra üniversitenin gastroenteroloji kliniğinde karaciğerindeki sıkıntısı olan yüz hastamız var, bunların takiplerini de yapacağız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.