Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_28qb19d2ohvu5dbh6lcucrmu45, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Gaziantep'te soba satışları başladı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Gaziantep'te soba satışları başladı

Sonbaharın gelişi ve havaların soğumaya başlaması ile birlikte farklı şekil ve modeldeki sobalar satışa çıktı. Gaziantep’te doğal gaz kullanmayan vatandaşlar, soba alımına başladı.

Kimi soba satıcıları satışlardan memnun olduklarını dil getirirken, kimi soba satıcıları da kentte doğal gazın yaygınlaşmasından dolayı satışların düşüklüğünden yakındı.

“Herkes bütçesine göre soba alıyor”

Gaziantep’te 55 yıldır soba satıcılığı yapan Neşet Atacan, soba satışlarında yoğunluğu Kasım ve Aralık aylarında daha çok artmasını beklediklerini söyledi.

Atacan, “Kış geliyor herkes hazırlığını yapıyor. Her türlü soba bizde mevcuttur. Soba fiyatları bütçeye göre 30, 50, 150 ve 300 liraya kadar var. Herkes bütçesine göre soba alıyor. Uyumayan sobalar, kömür sobaları, odun sobaları gibi çeşitli sobalarımız var. Halk bütçesine göre soba almaya başladı. Doğal gazın yeri ayrı kömürün odunun yeri ayrı herkes bütçesine göre yakacağını alıyor. Hamdolsun yavaş yavaş satışlar oluyor.” dedi.

Bir diğer soba satıcısı Osman Ağca ise son yıllarda Gaziantep’te doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasından dolayı işlerin düşüklüğünden yakınarak, “Şimdi satışlar iyi değil, satışlar şu an düşük. Sobaya bakan geçiyor sadece almaya gelen değil bakmaya gelen çok. Sobanın fiyatı 120 lira maliyeti 110 lira, 10 lira karla soba veriyoruz. Ama yüzüne bakan yok. İthalat ihracat olmadıkça bizim işlerimiz iyi olmaz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.