banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Fedakâr baba kızına böbreğini verecek

Diyarbakır’da hayatının en güzel yıllarını diyaliz makinesinde geçiren Ayşe Turan adlı  kadın, babasının  bağışlayacağı böbrek sayesinde tekrar hayata bağlanacak.

Yıllardır böbrek hastası olan Ayşe Turan için uygun böbrek bulunamayınca babası Sait Turan (70), kızına böbreğini vermeye karar verdi.

Kızının organ nakline ihtiyacı olduğunu belirten baba Sait Turan, “Kızım uzun süredir hastadır. Maddi durumu da iyi değildir. Ona kendi böbreğimi vermek istiyorum. Ben doktorlara, benim böbreklerimi ölçün ben verebilirim’ diyorum ama, yaşlı olduğum için benden almıyorlar. Benim böbreğimi ölçsünler yaşımdan dolayı böbreğimi almamalarını kabul etmiyorum. Kızımın iyileşmesi için kendi böbreklerimi vermek istiyorum. Ben kızım için her türlü fedakârlığı yapmaya razıyım. Ben kendi sağlığımı değil, kızımın sağlığını düşünüyorum.” dedi.

Organ nakli bekleyen her hastaya fedakârlık yapılması gerektiğini dile getiren baba Turan, “ Nakil bekleyen tüm hastalara umut olmak lazım. Hastalara yardımcı olmak büyük sevaptır. Bunun mükâfatı da Allah katındadır. Organ bağışlamak için öncü olmamız gerekir.” İfadelerini kullandı.

Babasının fedakârlığının kendisini çok etkilediğini söyleyen böbrek hastası Ayşe Turan, “Rahatsızlığım yıllardır sürüyor. En son geçen sene fenalaştım tekrar hastaneye gittim. Doktor bana böbreklerimin iflas ettiğini söyledi. Babam bana böbreklerini vermek istedi. Doktorlar da bana ‘herhalde baban gibisi yok’ diyor. Daha uyup uymayacağı beli değil fakat, babam ısrarla böbreğini vermek istiyor.” şeklinde konuştu.

“Babamın bana böbreğini verecek olması beni hem mutlu ediyor, hem de endişelendiriyor”

Duygularını dile getiren Turan şöyle devam etti:

“Kimse kimseye böbreğini ver diyemez çünkü kimseden borç almıyorsun. Sevincimi nasıl paylaşacağımı bilmiyorum. Babamın bana böbreğini verecek olması beni hem mutlu ediyor hem de endişelendiriyor. İçimde babama bir şey olur korkusu var.” (M.Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.