banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Ergani'de madde bağımlılığı konferansı

Dicle Üniversitesi Ergani Meslek Yüksek Okulunda öğrencilere sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili konferans verildi.

Ergani Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doçent Mehmet Kaya konferansta yaptığı açılış konuşmasında; sigara, alkol ve madde bağımlılıklarının çok ciddi ve üzerinde durulması gereken konular olduğunu ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınması için gerekli eğitimin verilerek gençlerin bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ergani Devlet Hastanesinde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Çetin Yaşar ise sigara, alkol ve madde bağımlılığının çağın en önemli tehlikeleri arasında yer aldığına dikkat çekti.

Madde bağımlılıklarının toplumda ciddi yaralar açtığına işaret eden Dr. Yaşar, “Madde bağımlılığının zararları kişinin bedeninden başlayarak ölümlere, şiddete ve kültürel bir yozlaşmaya neden oluyor. Gelecek nesillerin daha sağlıklı ortamlarda yaşaması için uyuşturucuyla mücadele etmeliyiz.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.