banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Elazığ Yeni İhya Der Suriyeli mültecilere soba dağıttı

Elazığ Yeni İhya Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İHYA DER) Suriye’deki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecilere soba ve yakacak odun dağıttı.

Yardımlarla ilgili bilgi veren Mehmet Zülfü Öztürk, “Hayırsever bir iş adamının bize nakit olarak vermiş olduğu paradan soba ve borularıyla beraber 95 adet soba 10 ton odun alarak Suriyeli muhacir kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

Hz. Muhammed dönemindeki Ensar Muhacir kardeşliğini hatırlatan Öztürk, “Bizler her ne kadar bu kurumu bu Ensar Muhacir kardeşliğini tam olarak gerçekleştiremezsek de onların yolundan gitme adına bir nebze de olsa onları takip ederek bu kurumu bu asırda tekrar oluşturmaya tekrar canlandırmaya çaba gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu kardeşlerimizi unutmayalım sahipsiz bırakmayalım”

Öztürk, “Bizler burada özellikle şunu vurgulamak istiyoruz, ne olur bu kardeşlerimizi unutmayalım sahipsiz bırakmayalım. Bizler sıcak yuvalarımızda yatarken yediğimiz içtiğimiz en güzelleriyken bu kardeşlerimiz maalesef ciddi manada sıkıntı çekiyorlar.

Olaya bir de şu açıdan bakmak gerekir ki onların konumunda olabilirdik ve bu yardımı bizler değil de onlar bize yapmış olabilirdi.  Eğer bu açıdan bakarsak daha bir hassas daha ciddiyetle yaklaşmış oluruz. İşin bir de ahiret boyutu vardır. Eğer bizler bugün bu kardeşlerimizi burada sahipsiz bırakırsak, onları görmezden gelirsek Allah muhafaza alemlerin Rabbi de mahşerde bizi unutacaktır. Bizi görmezden gelecektir ki bizim için asıl felaket odur. Rabbimiz bu tür durumlardan bizleri inşallah muhafaza eylesin.” dedi.

Ayrıca hayırseverlere çağrıda bulunan Öztürk, “Lütfen bu kardeşlerimizi unutmayalım. Gerek Yeni İHYA DER olarak bizlere, gerek diğer hayır kuruluşlarına veya direk bu kardeşlerimize yardım yapmalarını tavsiyesinde bulunuyoruz. Çünkü bu gün onların başına gelenler yarın bizim başımıza da gelebilir.” İfadelerini kullandı.   (Sinan Bilici/Mustafa Daştan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.