banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Eğitimciler 'Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak' dediler VİDEO
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü “Sigarayı Bırak Yaşamaya Bak” adlı bir kampanya ile sigaraya savaş açtı.

Şanlıurfa Milli eğitim Müdürlüğü binasında bugün gerçekleştirilen bir eylemle “Sigarayı Bırak Yaşamaya Bak” kampanya ile kamuoyuna tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Müdür Yardımcıları,  İl Milli Eğitim personelleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve bazı öğrenciler katıldı.

Milli eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada sigara bırakma kampanyalarında hedef kitlenin öncelikli olarak öğrenciler ve öğrencilere örnek teşkil eden öğretmenler olduğu belirtildi.

Bütün resmi kurum ve kuruluşları sivil toplum örgütlerini kampanyalarına davet eden Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala; “Bugün burada ülkemiz için büyük bir yara olan sigara içme vakasını bitirmek veya sigarayı bırakmaya niyetlenenlere yardımcı olmak için bu kampanyayı başlatıyoruz. Hep beraber el ele, omuz omuza sağlıklı bir hayat için bu çalışmayı sürdüreceğiz. Sigara, hepinizin malumu olduğu üzere hakikaten toplumumuzu yaralayan, hasta eden, kanser eden bir illettir. Biz de bu illetten inşallah kurtulacağız. Bugün davranışlarımızla da bunu göstereceğiz ve bundan sonraki çalışmalarla da sigara bırakma işlemini gerçekleştirme yolunda devam edeceğiz. Yolumuzu biliyorsunuz; sağlıklı bireyler için kesinlikle uyuşturucu, sigara gibi keyif verici maddelerden uzak durmak gerekiyor. Sağlıklı bireyler, sağlıklı toplumlar oluşturmak gerekiyor. Haliyle sağlıklı toplumlar da son derece verimli olur. Hasta bir toplum olmak istemiyorsak acilen ve derhal sigarayı bırakmamız lazım. Bizim sloganımız :"Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak!" Bu ilke doğrultusunda inşallah söz vereceğiz ve bu sözümüzü de yerine getireceğiz.


Ben, kampanyamıza destek veren bütün arkadaşlarımı ve basınımızın çok değerli mensuplarını yürekten kutluyorum. Tüm sivil toplum örgütlerimizi, ilimizin kurum ve kuruluşlarını da sigara bırakma kampanyasına destek verme noktasında duyarlı olmaya davet ediyorum. Hepinize en kalbi saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum, son olarak tüm sigara içenlere sesleniyorum: “Unutmayın ki bizleri sizsiz bırakma hakkınız yok!” dedi.

Kampanyaya katılanlar hep bir ağızdan “Sigarayı Bırak Yaşamaya Bak” diye slogan attılar.
Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde yapılan toplantının ardından birçok personel okul müdürü ve öğretmen sigarayı bıraktı. Yanlarında bulunan sigaraları ayakları ile ezen kampanya gönüllüleri bir daha sigara içmeyeceklerini söylediler.

Haber Ömer ASLAN / www.balikligol.com  


VİDEO










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.