banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

'Dünya Engelliler Günü'nde engelsiz bir yaşam arzusu

Şanlıurfa Rabia Meydanı'da ‘Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yöresel elbiselerle halay çeken engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Daha sonra Rabia Meydanından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önüne kadar engelsiz yaşam için kortej halinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda engelliler tarafından yapılan el emeği, göz nuru eşyaların sergisinin açılışını gerçekleştiren Çiftçi, "Bugün 3 Aralık Dünya engelliler günü, engelli vatandaşlarımızın kendi üretim merkezlerinde el emeğiyle üretmiş oldukları serginin açılışındayız. Onları tebrik ediyorum, Allah hayırlı uğurlu etsin." dedi.

Sergi Salonuna daha sonra gelen Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ise şunları söyledi: “Gerçekten hayatta kalabilme mücadelesi veren bütün engelli arkadaşları can yürekten kutluyorum. Ben de 2 ay önce geçirdiğim trafik kazasında şu an engelli olabilirdim. Hepimiz olabiliriz,  yani ne oldum demeyeceksin ne olacağım diye düşüneceksiniz. Bu bağlamda bütün engellilere büyük saygı duyuyorum. Bütün engelsizler bunu düşünmelidir.”

“Engelliler sadece bir kutlamayla, yürüyüşle tatmin edilmesin”

Engelliler sadece bir kutlamayla, yürüyüşle tatmin edilmesin diyen Hatice Beden isimli bir engelli de “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bütün engellilerin gününü kutluyorum. Yalnız bir günlüğe kısıtlı olmasın. Yani engellileri sadece bir kutlamayla, yürüyüşle tatmin etmesinler. Ulaşım sorunlarımız daha da kolaylaşırsa çok iyi olur.” şeklinde konuştu.

Engellerin kalktığı ve yaşanılır engelsiz bir dünya dilediklerini belirten Mahide Tanal ise “Tüm engelli kardeşlerimin engelliler gününü kutluyorum. Engelsiz bir dünya diliyoruz. Daha yaşanılır bir şehir diliyoruz. Engellerin kalktığı bir dünya, bir şehir istiyoruz.” dedi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.