Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_4bp1qqd686i421ptihscuvcrr0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Dizüstü bilgisayar kullananlar dikkat! haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Dizüstü bilgisayar kullananlar dikkat!

Dizüstü bilgisayarlarla uzun süre çalışanların cildinde kalıcı hasarlar meydana gelebileceği belirtildi. Dizüstü bilgisayarları uzun süre dizlerin üzerinde tutmanın cildin uzun süre ısıya maruz kalması sonucu lekeli bir görünüm alması anlamına gelen kızarmış cilt sendromuna yol açtığına dair tıbbi bir rapor yayınlandı. Vakalardan birinde birkaç aydır günde birkaç saat dizüstü bilgisayarda oyun oynayan 12 yaşındaki bir çocuğun sol kalçasında bu tür lekelerin oluştuğu kaydedildi. Çocuk sağ tarafının dizüstü bilgisayar nedeniyle ısındığını farkettiğini, ama buna aldırmadığını söyledi. Rapor, İsviçreli araştırmacılar tarafından Pediatri dergisindeki bir makalede ortaya konuldu. Bir başka vakada ise Virginiadan bir hukuk öğrencisinin bacağında bu lekeler oluştu. Genç kadını tedavi eden Dr. Kimberley Salkey, öğrencinin günde altı saat dizüstü bilgisayarla çalıştığını öğrenene dek sorunun kaynağını bulamadığını belirtti. Son on yılda dizüstü bilgisayarlarla ilgili 10 vakanın rapor edildiği belirtiliyor. Bu tür lekelerin kalıcı olabileceği belirtilirken, nadir olarak cilt kanserine neden olabileceği uyarısı yapılıyor. Uzmanlar dizüstü bilgisayarları kullanılırken dikkatli olunması uyarısında bulunuyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.