Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_nsdcbnceh6itlera66i9rrjf93, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Diyarbakır'da ilk defa Amfizem tedavisi yapıldı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Diyarbakır'da ilk defa Amfizem tedavisi yapıldı

Bir çeşit bronşit hastalığı olan Amfizem hastalığı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde ilk defa Diyarbakır Dicle üniversitesi Hastanesinde Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit ve Doç. Dr. Fatih Meteroğlu tarafından ‘Akıllı Tel’ yöntemiyle ile tedavi edildi.

Akciğerde küçük baloncukların oluştuğunu ve Amfizemin bir çeşit bronşit hastalığı olduğunu belirten Prof. Dr Şenyiğit, “Bu balonlar normal akciğer dokusuna baskı yaparak oksijen alışverişini engellemekte ve hastalar ciddi anlamda nefes darlığı çekmektedir. Bizler bu baloncukları söndürme tedavisiyle ile ilgili ‘Akıllı Tel’ tedavisi dediğimiz tedaviyle sağlam olan akciğerin ortaya çıkmasını ve hastanın daha rahat nefes almasını sağlıyoruz.” dedi

Bu tedavinin dünyada belli bir takım merkezlerde uygulandığını, Diyarbakır’da da kendileri tarafından uygulandığını ifade eden Şenyiğit, “Akıllı Sarma dediğimiz Akıllı Tel tedavisini Doç. Dr. Fatih Meteroğlu birlikte beraber ortaya koyduğumuz çalışmalar neticesinde hastada bir gün içerisinde sonuç aldık ve hastayı taburcu ettik.” diye konuştu.

Bu tür hastalar merkezimize başvurabilirler”

Akıllı Tel tedavisinde seçim iyi yapılırsa hastalarda çok inanılmaz derecede başarılı sonuçlar elde edilebildiğini söyleyen Şenyiğit, daha sonra şu ifadeleri kaydetti: “Tam teşekküllü bir hastanede iyi bir ekipmanla bu tedavinin uygulanması gerekiyor. İyi bir dosya hazırlığından sonra dosya yurtdışına gönderiliyor, yurtdışında bu akıllı tel tedavisi ile ilgili merkezden onay geldikten sonra tedavi uygulanıyor. Önce hastanın ilk ciğerine sonra diğer ciğerine Akıllı Tel tedavisi uygulanır hastaya on civarında tel takılır ve inanılmaz derecede hasta birkaç saatte kendini iyi hissetmeye başlıyor.”

Düzelme bir ay, bir yıl, bazen de daha uzun süre alabildiğini belirten Şenyiğit, “Bu tür hastalarımız varsa Amfizem vakaları çeken, özellikle yıllarca sigara içmiş olan hastalar merkezimize başvurabilirler. Biz de kendilerine her türlü yardımı göstermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Şenyiğit son olarak Akıllı Tel tedavisini Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde ilk defa Diyarbakır’da uygulandığını sözlerine ekledi. (Yunus Sırat/Mustafa Kaynak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.