banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

'Dergah sebili sağlıksız' diye kaldırdık

gibi yerlerde vatandaşlarımızın büyük bir kısmı su ihtiyaçlarını giderdikleri sebil çeşmelerinin kaldırılmasına tepki gösterirken konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Çevre Koruma Vakfı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre;

Şanlıurfa'nın silüeti konumunda bulunan Hz. İbrahim Peygamber Makamı ve Eyüp Peygamber Makamı gibi yerlerde ziyaretçilerin kullanımı amacıyla tamamen iyi niyetle oluşturulmuş olan sebil çeşmelerinin kullanımı İl Hıfzısıhha Kurulu'nun 08.12.2009 tarih ve 12 nolu kararıyla kaldırılmıştı.

Hizmete konulmasının planlaması döneminde tamamen iyi niyetli ve toplum yararı gözetilerek hayırsever vatandaşlarımız tarafından kurulan sebil çeşmeleri, zaman içerisinde art niyetli kullanımlara ve insan sağlığını tehdit edici sabotajlara maruz kalmıştır. Birçok bulaşıcı hastalığın da bu gibi ortak kullanılan araçlarla yayıldığı uzmanlar tarafından tespit edilmişken, toplumumuzun böyle bir tehlikeyle karşı karşıya bırakılması tabi ki biz yetkililerin göz yummayacağı bir durumdur.

Mevcut durum göz önünde bulundurularak tamamen halk sağlığını koruma amaçlı olarak bu sebil çeşmelerinin kaldırılması İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından uygun görülmüştür.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.