Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_9dedn6lphcp702no4df82vi0n6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Danimarkalı doktorlar hastaların hayatıyla oynuyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Danimarkalı doktorlar hastaların hayatıyla oynuyor

Annelerin henüz doğum stresini bile üzerlerinden atamadan hastaneden çıkarılmasının çok tehlikeli olduğunu savunan uzmanlar, hastane yönetimlerini eleştiriyor. Bölge İdareleri Başkanı Bent Hansen ise hastanelerin bu konudaki uygulamasının doğru olduğunu savunuyor.

Danimarkada pek çok kadın 9 ay süren zorlu bir süreçten sonra doğum yapar yapmaz hastaneden çıkarılıyor. Ülkede, taburcu edilme süresi 2-3 saate kadar inmiş durumda. Pek çok uzman tarafından jet-taburcu olarak tanımlanan bu durum başta anneler olmak üzere herkesin tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz hafta ülkenin önde gelen gazetelerinden biri olan Politiken soruna dikkat çeken bir araştırma yayınladı. Araştırmada ülke genelindeki 12 hastanenin 7si doğum yapan kadınların hastaneden çıkarılması için üst sınır belirlediğine işaret ediliyor. Bu sınır birçok hastanede 4 ila 6 saat olarak uygulanıyor.

UZMANLAR UYARIYOR: ERKEN TABURCU, ÇOK TEHLİKELİ

Doğum yapan kadınların birkaç saat içerisinde hastanelerden taburcu edilmesi pek çok uzmanın tepkisine yol açtı. Alborg Üniversitesinden Charlotte Overgaard konuyla ilgili yaptığı açıklamada annelerin kendi istekleri dışında hastaneden çıkarılmasının tehlikeli sonuçları olacağını söyledi. Doğumdan sonra bir takım olumsuz komplikasyonlar yaşanabiliyor. Eğer anneleri kendi arzuları dışında taburcu edersek bu komplikasyonlarla ilgili şikayetler dinlenemiyor ve gerekli önlemler alınamıyor. dedi.

HANSEN: ORTADA BİR SORUN YOK

Ülke genelindeki pek çok kadının ortak şikayeti olan doğum sonrası erken taburcu sistemi, Danimarkada hastane yönetimlerinden sorumu Bölge İdareleri Başkanı Bent Hanseni rahatsız etmiyor. Ortada bir sorun olmadığını savunan Hansen, doğum yapan kadınların erken taburcu edilmesinin normal olduğunu savunuyor. Şu ana kadar bu konuda bir şikayet almadım bilakis hastanelerin bu konuda iyi çalıştığını düşünüyorum. diyen Hansen başta anneler olmak üzere herkesin tepkisine neden oluyor.

Kaynak:Cihan


Etiketler:  erken taburcu olmak danimarka doğum haberi  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.