banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Balıklıgöl mustafa Celalettin Erkmen Sivas 4 Eylülspor

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen 4’üncü İstişare Toplantısı’nda konuşan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, gün geçtikçe toplumu daha fazla tehdit eden uyuşturucu madde kullanımı tehlikesine dikkat çekti.

Şanlıurfa’da madde bağımlılarının tedavisi için Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezinin (AMATEM) olmamasının bir eksiklik olduğunun öne çıktığı toplantıda konuşan Uğurhan Kuş, Şanlıurfa Cezaevindeki tutukluların üçte birinin uyuşturucu ile bağlantılı olduğuna söyledi.

Kuş, “Uyuşturucu ve sigara çağımızın vebası, sadece bizim değil Türkiye ve Dünya'nın da başının belası ve kurtulmak için her türlü çabanın, masrafın, gayretin gösterilmesi gereken bir bela. Bağımlılık insana yapıştığı için, kurtulması da bir o kadar zor ve kolay değil. Ciddi gayretler, çabalar gerektiriyor.” dedi.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi çalışmaların ortaya konulması için herkese önemli görevlerin düştüğünü ifade eden Kuş, Şanlıurfa’da Yeşilay’ın kendisine ait bir yerinin olmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Cezaevinde bulunan üç insandan birinin uyuşturucu madde ile bağlantılı olduğunu dile getiren Kuş, “Genel olarak bakıldığında ne yazık ki cezaevinde tutuklu bulunanların üçte biri ya da yarısı -duruma göre değişiyor- uyuşturucudan yatıyor. Urfa özelinde konuşursak üçte biri uyuşturucudan yatıyor. Bunlar ya satmış ya ticaretini yapıyor ya da bağımlı. Bu rakamları önümüze koyduğumuzda aslında sorunun ne kadar büyük olduğunu görürüz.” diye konuştu.  (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.