banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Haliliye ABD Mardin

Bitlis'te ilk kez Mikroskopla boyun fıtığı ameliyatı yapıldı

Bitlis Devlet Hastanesi Mikroskop cihazıyla ilk boyun fıtığı ameliyatını gerçekleştirdi.

Mikroskop cihazı birçok branşta kullanıldığı gibi özellikle beyin cerrahı ameliyatlarının en önemli yardımcılarından biri olduğu biliniyor. Mikroskopla yapılan ameliyatta, vücutta daha az tahribat meydana gelirken vücut daha az acı çekiyor.

Bitlis Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Uğur Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis Devlet hastanesinde ilk defa Mikroskop cihazıyla ameliyat yaptıklarını söyledi.

Hastanede kullanılan cihazın dünyada kullanılan en iyi mikroskoplardan biri olduğunu ifade eden, Özkan, şöyle konuştu: “En iyi mikroskoplardan biri. Bu mikroskobun özelliklerinden biride hastanın ameliyat sırasında cerrahın işini kolaylaştırmasıdır.”dedi.

Özkan, mikroskop cihazının ameliyat sırasında oluşabilecek komplikasyonları en aza indirmek amacıyla üretildiğine vurgu yaparak, “Operasyon başlarken özelikle kesiklerin daha küçük açıp mikro yöntemlerle yaptığımız için konforlu bir şekilde operasyonu tamamlıyoruz. Hastaların ameliyatta kalma süresini azaltıyor. Bu şekilde hastaların daha küçük kesiklerle ameliyat ediliyor. Mikroskobumuzla yaptığımız ilk Servikal Disk (Boyun Fıtığı) ameliyatımız. Boyun Fıtığı ameliyatlarımızı mikro yöntemlerle Türkiye’nin her tarafından yapıldığı gibi teknik yöntemlerle Devlet Hastanemizde de artık yapılabiliyor. Mikroskobumuz Bitlis Devlet Hastanemiz için hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.