banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Bitlis Devlet Hastanesi, Çocuk Servisi kapasitesini artırarak yeniledi

Bitlis Devlet Hastanesinde bir birimi daha yenilediklerini ve yenilenen birimde 3 çocuk hastalıkları uzmanı ve 2 çocuk cerrahi uzmanıyla hizmet sunduklarını belirten Bitlis Devlet Hastanesi Erdal Dilekçi, en büyük sıkıntılarının enfeksiyon dönemlerinde yatak sayılarının az olduğunu belirtti. Dilekçi,  “Daha önce 28 olan yatak sayımızı şuan 60 yataklı servis haline getirdik. Burada 60 yatağımızın tamamı yeni temin edilerek alındı.” Dedi.

Servislerin fiziki ortamının da yenilendiğini ifade eden Dilekçi, bu servislerde tamamen Bitlisli bir ressam tarafından el çizimi olarak, çocuk ve çizgi film karakterlerinin duvarlara ve çocuk hastaların kaldığı odalara nakşedildiğini ifade etti.

Dilekçi bu uygulamaya gidişlerinin amacını ise, “Özellikle çocuklar için stresli olan hastane ortamını daha neşeli hale getirmekti. Bunu da büyük ölçüde başardığımızı düşünüyorum. Aynı şekilde çocuk servislerimizde 2 tane çocuk oyun odası vardır. Burayı döşeyerek, oyuncaklarla donatmışız.  Burada hizmet görecek olan çocuklarımızın daha fazla stres yaşamadan ve travma geçirmeden taburcu olmalarını sağlamak için bu çalışmaları yaptık.”  Şeklinde açıkladı.

Yetişkinlerinde moral ve motivasyonlarının yükselmesi için, çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Dilekçi, ilk etapta bunu çocuklar için yaptıklarını ve ileriki zamanlarda da daha iyi bir ortamın hastalara sağlanması için çalışmaların tüm birimlere yayarak yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Daha önce bir tane olan çocuk ünitesini yenileyerek 2’ye çıkarıldığını belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Uzman Doktor Abdürrezak Kaya ise, her geçen gün hastaneye yeni bir ünite kazandırıldığını ifade ederek,  “Çocuk servisi hastanemizde en çok çalışan birimlerden biridir. Çok fazla çocuk hastamız var. Daha önce çocuk hastalarımızın çoğunun işlemlerini acilde yapıyorduk. Buda büyük yoğunluğa sebep oluyordu. Şuan ise daha rahat bir ortamda ve daha sağlıklı hizmet sunuyoruz. Çocuk servislerinin her yerine yapılan resim figürleri, çocukların moralini yükseltiyor. Bundan hem çocuklar hem de aileler çok memnun.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.