banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

BİR AYDA 127 BİN HASTA’YA VERİLDİ...


Hastaların 25 bin 580 kişisi Acil Servis’te, 2 bin 123 kişisi semt polikliniğinde, Bin 810 kişisi dâhili branşlarda yatarak, 2 bin 875 kişisi ise ameliyat edilerek tedavi edildi. Tedavi edilen hastalardan 8 bin 897 Suriyeli Mülteci ayaktan, 705 Suriyeli Misafirlerimiz dâhili branşlarda yatarak,635 Suriyeli Misafirlerimiz ise ameliyat edilerek tedavi edildi.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada;
Hastanemizde (177)  uzman doktor , (319)  hemşire.  (179) Veri Hazırlama Personeli ve acil servis ile birlikte 145 poliklinikte günlük ortalama 6 bin ile 6 bin 500 hastaya ayaktan sağlık hizmeti verildiğini belirtti. Hastanemizde 66’sı yoğun bakım yatağı olmakla beraber 551 yatak bulunmaktadır.
Mevsimsel geçişlerin neden olduğu hastalıklar ve de bölgede ikamet eden Suriyeli mülteci hastalar ile birlikte bölgenin en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi olması sebebiyle yoğun bakımlar dâhil olmak üzere doluluk oranımız %100’lere yükselmiştir.
Bu yoğunluğa rağmen hastanemize müracaat eden hiçbir hasta tedavi hizmeti almadan geri çevrilmemiş olup Müracaat eden her hastanın tedavisi gerek ayaktan gerekse yatarak yapılmıştır.
Sürekli gelişmeyi öngören kalite anlayışı, genç ve dinamik kadromuz ile kolay erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti sağlamakla beraber, dünya standartları seviyesinde bugün ve gelecekteki en kaliteli en gelişmiş son teknoloji ürünü tıbbi cihazlar ve tedavi yöntemlerini kullanarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerini sunmaktır.
Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinin aksamaması ve hastalarımızın tedavilerinin kesintisiz devam edebilmesi için gerekli önlemleri önceden alıp, alanlarında uzmanlaşmış yönetim kadromuz ile çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir.
Ayrıca 377 kişiye Anjiyografi Hizmeti, 69 hastaya bin 20 seans Hemodiyaliz hizmeti, 5 bin 76 kişiye MR Hizmeti, 4 bin 724 kişiye BT(Bilgisayarlı Tomografi) Hizmeti, 73 kişiye EEG Hizmeti,381 kişiye EMG Hizmeti, 434 kişiye Mamografi Hizmeti,  6 bin 94 kişiye Ultrason Hizmeti,  528 kişiye Kemik Dansitometresi Hizmeti, 7 bin 443 kişiye EKG Hizmeti, 3 bin 476 kişiye Ekokardiyografi (Eko) Hizmeti, bin 125 kişiye Sintigrafi Hizmeti, 23 bin 590 kişiye Röntgen Hizmeti verildiğini belirterek, hastanemizin daha iyi hizmet verebilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.