Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_tasaj9evp1emek06ipqtn2s8c6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
'Bingöllülerin sağlık alanındaki sıkıntıları devam ediyor' haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

'Bingöllülerin sağlık alanındaki sıkıntıları devam ediyor'

Bingöl Hasta Hakları ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Derneği (BİN-HASAD), sağlık alanında hazırladığı yıllık raporunda Bingöl’deki hastanelerin durumu değerlendirildi. Raporda genel olarak hastanelerdeki doktor yetersizliği ve hastanelerde hastaların karşılaştıkları sorunlar ön plana çıkıyor.

BİN-HASAD Başkanı Mehdi Değişman, 2015 yılının ikinci yarıyılında yaptıkları ziyaretlerde; hasta memnuniyeti ile sorun ve sıkıntıların yer aldığı anket ile hazırladıkları raporu açıkladı.

Raporda Bingöl Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Ağız-Diş Sağlığı Hastanesi’ne başvuran hastaların memnuniyet ve sıkıntıları yer aldı.

Raporda, hastanelerde özellikle doktor sayısı yetersizliği, bazı branşlarda uzman doktor eksikliği, cihaz eksikliğinden kaynaklı sorunlar, fiziki mekân yetersizliği, çalışanların mesai saatleri konusundaki uyumsuzluğu hastaların önde gelen problemleri olarak görüldü.

Dernek Başkanı Değişman, 400 hasta üzerinden yaptıkları anket sonucunda ortaya çıkan sonucu hazırlanan rapor ile açıkladı.

“Bingöl Devlet Hastanesi’nde, uzman doktor, hasta mahremiyeti ve fiziki mekân yetersizliği mevcut”

Değişman, raporun Bingöl Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunlar, özellikle doktor yetersizliği, uzman doktor eksikliği, çalışma düzeninde yaşanan sorunlar, cihaz yetersizliği, temizlik konusunda daha özenli olunması, kan grubu ve raporlarda yüksek ücret alınması, yeterli bilgilendirme ve yönlendirme yapılmaması, hasta mahremiyeti ile ilgili eksiklik, fiziki mekân yetersizliği gibi hususlardan oluştuğunu söyledi.

“Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde uzman doktor eksikliği var”

Hastanelerde yaşanan sıkıntıları anlatan Değişman, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde de doktor sayısı yetersizliği, uzman doktor eksikliği, bazı personelin kaba tavrı, çalışma disiplini, cihaz eksikliğinden kaynaklı sorunlar, mahremiyet konusunda eksiklik, acil birimde doktor, personel, güvenlik ve temizlik sorunlarının olduğunu belirtti.

“Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde doktor sayısındaki yetersizlik devam ediyor”

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde ise yine doktor sayısındaki yetersizlik ön plana çıktığını ifade eden Değişman, bazı personelin kaba tavırları, randevularda uzun süreli gün verilmesi, sorunların idare tarafından göz ardı edilmesi, yapılan protez dişlerde malzeme ve işçilik kalitesinde yaşanan sorunlar ve mesai saatlerine riayet edilmemesi gibi sorunlara dikkat çekti.

2015 yılının ilk 6 aylık dönemini kapsayan hasta memnuniyetlerini belirten raporu da ilgili makamlara sunarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmalarına rağmen sorunların çözümüne yönelik herhangi bir iyileştirme olmadığını belirten Değişman, amaçlarının ilgili kurumlarla istişare halinde olarak hastaların yaşadığı sorun ve sıkıntıların çözümlenmesi olduğunun altını çizdi.

“Yeni hastane binasının bir an önce faaliyete geçirilmesi hastalar için önemli”

Ayrıca yeni hastane binasının da bir an önce faaliyete geçirilmesi hususunun hastalar için önemli bir konu olduğunu ifade eden Değişman, il dışına yapılan sevklerin genel nedeninin Bingöl’deki sağlık kuruluşlarındaki fiziki mekân, doktor sayısı ve cihaz yetersizliğinden kaynaklandığını ifade etti.

“İl dışına yapılan sevklerde hastaların maddi ve manevi büyük sıkıntılar yaşıyor”

İl dışına yapılan sevklerde hastaların maddi ve manevi büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Değişman, hastaların en büyük beklentilerinin başında yeni hastane binasının bir an önce açılması için gerekli çalışmaların yapılması olduğunu dile getirdi.

Değişman, ayrıca hastanelerde yaşanan sorunların sağlık çalışanlarını da olumsuz yönde etkilediğini sözlerine ekledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.