banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Beyaz ekmek konusunda sarsıcı uyarılar

HABER MERKEZİ / TIMETURK.COM

Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu katıldığı bir televizyon programında beyaz ekmek tüketmek; obezite, şeker hastalığı, kanser, kalp hastalıkları gibi çok sayıda hastalığa neden olduğunu bu nedenle tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

Piyasadaki her esmer ekmek tam buğday unundan yapılmadığını belirten Bekaroğlu, her tam buğday unundan üretilen ekmek tüketilmesi uyarısında bulundu.

Ekmek maliyetleri hakkında önemli bir artışın olmadığından ve önümüzdeki dönemdede ekmek fiyatlarında bir artış öngörmediğinden bahseten Halk ekmek genel Müdürü; Tam buğday ununda B ve C vitamininin bulunur. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için sağlıklı ekmek tüketmek gerekir dedi.

Ekmek üretim miktarlarına da değinen Bekaroğlu; Türkiyede günlük 82 milyondan İstanbulda ise günlük 15 milyondan fazla ekmek üretiliyor ve önemli bir kısmı sağlıksız olan bu ekmeğin %5i kadarıda fırınlarda israf ediliyor dedi.

Ramazanda sıcak ekmek tüketiminin arttığını belirten Genel Müdür, Sıcak ekmek tüketmek sağlıdır bir tüketim modeli değil. Ekmek soğuk tüketilmeli dedi.



Etiketler:  Ramazan Ekmek Sağlık beyaz ekmek tam buğday unu halk ekmek ekmek tüketim miktarı israf kanser şeker hastalığı  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.