banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Batman'da sıkı 'kirlilik' denetimleri başladı

Batman’da son günlerde artan hava kirliliğinin ardından denetimler de sıklaştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, ilgili birim müdürleri ve birimlerin ilgili uzmanları ile birlikte, şehrin farklı yerlerinde katı yakıt tüketilen bina, iş yeri ve katı yakıtın satıldığı iş yerlerinde denetimlerde bulundu.

Denetimler sırasında yetkililer, binalarda yakılan kömürlerden analiz edilmek üzere numuneler aldı. Binaların kazan dairelerinde de incelemelerde bulunan uzman ekip, yüksek kalorili ve düşük kükürtlü yakıt kullanmaları konusunda ilgilileri bilgilendirerek, verimli yakma tekniklerinin uygulanmasını istedi ve vatandaşları bilgilendirmelerde bulundu.  

Bina denetimlerinin gece ve gündüz olmak üzere sürekli yapıldığını belirten Yaşar, Mahalli Çevre Kurulu Kararlarına aykırı davrananlara ve Çevre Kanununun ilgili maddesine göre cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

İl Müdürü Yaşar, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Standart dışı olduğu düşünülen katı yakıtlarla ilgili ihbarların Alo 181 veya Alo 153 çağrı merkezlerine iletilmesi gerekmektedir. Her bir bireyin kendi binasının yakma şeklini kontrol etmesi, en etkili denetim şeklidir. Uygunsuzlukların bildirilmesini istiyoruz.” dedi.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.