banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Batman'da Palyatif Bakım Merkezi açıldı

Batman Bölge Devlet Hastanesinde 16 yataklı Palyatif Bakım Merkezi açıldı. Tıbbi ve cerrahi tedavi şansı olmayan hastaların son zamanlarını daha iyi bir ortamda, kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlamak ve aynı zamanda yoğun bakım ihtiyacı olan hastaların yoğun bakım ihtiyacını karşılamak amacıyla ‘Palyatif Bakım Merkezi’ oluşturuldu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, “Yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ile ailede ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme için Palyatif Bakım Merkezini Bölge Hastanemiz bünyesinde oluşturduk. Dahiliye uzmanının sorumluluğunda hemşire, fizyoterapist, psikiyatrist, psikolog, sosyal çalışma uzmanı ve diyetisyenden oluşan profesyonel ekiple hasta ve yakınlarının dilekleri de değerlendirilerek bakım hizmetleri yürütülmektedir.” dedi.

Pamukçu, ilaveten sağlık sisteminde;‘Hastanız için her zaman yapabileceğimiz bir şeyler var’ anlayışını daha çok güçlendirmenin gayreti içerisinde olduklarını da söyledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.