banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Batman'da köy yolları kapandı

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Batman’da da etkisini hissettirirken Batman merkez ve ilçeleri güne yoğun karla başladı.

Batman merkez ilçe ve özellikle Batı Raman Dağları eteklerine kar yağışı etkili oldu. Yağışla beraber Batman merkez ilçe ve Raman dağları etekleri kısa sürede beyaza bürünürken, kar yağışı devam ediyor.

Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle Batman merkez ile ilçelere bağlı köy yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri yol açma çalışmalarına başladı.

Batman merkeze bağlı Çayüstü köyü ile Gercüş ilçesine bağlı; Vergili, Doruk, Kozlu, Boğazköy-Mağaralı köylerin kar nedeni ile kapanan yollarına İl Özel İdare ekipleri tarafından müdahale ediyor.

İl Özel İdare'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Batman merkeze bağlı Çayüstü köyü ve ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeni ile Gercüş ilçemize bağlı Vergili, Doruk, Kozlu, Boğazköy-Mağaralı köylerin yolu kapalı bulunmaktadır. İsimleri anılan ve yolları kapalı olan köylerimizin yol açma çalışmaları ekiplerimizce yoğun bir şekilde devam etmektedir.” denildi.

Olası don ve buzlanmaya karşı tüm hazırlıkların tamamlandığı ifade edilen açıklamada, Batman'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçe şantiyelerindeki tüm karla mücadele ekiplerinin hazır vaziyette beklediği kaydedildi.  (M. Sait Çelik - İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.