banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Batman Müftülüğünden engellilere yönelik program

Batman İl Müftülüğü tarafından Batman Öğretmenevi Konferans Salonunda “Gelin Engelleri Beraber Aşalım” temalı yemekli program gerçekleştirildi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın ev sahipliği yaptığı programa Vali Yardımcısı Cihat Arık, Gercüş Müftüsü Mehmet Demir, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, engelli ve engelli yakını olan din görevlileri, Müftülüğe bağlı Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur’an Kursunda eğitim alan Görme Engelli 12 Öğrenci ile hocaları katıldı.

Sunuculuğunu Fatih Tanrıverdi’nin yaptığı program, görme engelli öğrenci Kezban Bagatir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in engellilere yönelik mesajı okunarak devam eden program, İl Müftüsü Turgut Erhan’ın konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasında engelli vatandaşların toplumda olduğu ve olmasını umut ettiği yer konusu üzerinde duran Müftü Erhan, Hz. Peygamber dönemi engelli sahabeler örnekleri üzerinde konuyu değerlendirdi. Erhan, “Türkiye’de son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik ciddi düzenlemeler yapıldı, yapılmaya devam etmektedir. Bu itibarla Diyanet İşleri Başkanlığımız öncülüğünde taşra olarak Batman İl Müftülüğü olarak bu programı gerçekleştirmekteyiz. İl Müftülüğü olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir. Şunu ifade etmek istiyorum: Yeter ki engeller gönüllerimizde ve kalplerimizde olmasın. Diğer bütün engelleri beraber aşacağımıza yürekten inanıyorum, Bunun şuanda en güzel örneği açılış Kur’an-ı Kerim tilavetini yapan görme engelli kızımızın Kur’an okuyuşudur. Bunun için başta kendisi olmak üzere diğer engelli öğrencilerimiz ve onları eğiten hocalarına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Ardından kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cihat Arık, “Engellilere yönelik çalışmalar her yerde olduğu gibi Batman’da da devam etmektedir. Hayatta önümüze çıkan engelleri aşabileceğinin en güzel örneği görme engelli kızımızın Kur’an-ı Kerimi okumasıdır. Müftülükçe yapılan bu çalışmalar için tüm görevlilere teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından görme engelli öğrencilere İl Müftülüğü tarafından verilen hediye çeklerinin takdimi ve akabinde öğle yemeği ile devam etti. Program davetlilerin dilek ve temennilerinin ardından sona erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.