banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Başındaki dertten böyle kurtuldu

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Yaslıca beldesinde çiftçilik yapan Mahmut Karaçizmeli, yaklaşık 20 yıldan bu yana başının üzerinde bulunan misket büyüklüğündeki kitle ile yaşıyor. Bu durumun kendi sağlığı açısından herhangi bir sorun teşkil etmediği için doktora başvurmadığını söyleyen Karaçizmeli, 2 ay önce fıstık bahçesinde başını ağaca çarptığını ve kitlede kanama meydana geldiğini anlattı. Kitlenin kısa sürede hızla büyüyerek elma büyüklüğüne ulaştığını dile getiren Karaçizmeli tedavi için Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fuat Torun’a başvurduğunu ifade etti.

Yapılan incelemede, Karaçizmeli’nin beyninde tümör bulunduğu tespit edildi. Beyin ameliyatı öncesi tetkikler yapılırken kalp damarındaki sorundan şüphelenen Doktor, hastayı Kardiyoloji Servisine sevk etti. Burada yapılan anjiyo işleminde kalp damarının tamamen tıkalı olduğu ve hastanın acilen By-Pass ameliyatına alınması gerektiği sonucuna varıldı. Kafatasındaki tümör alındıktan sonra kafa derisinde oluşacak sorunun giderilmesi için ameliyata Estetik Cerrahi ekibinin de katılması planlandı ancak, Karaçizmeli’nin ilerleyen yaşı doktorları endişelendiriyordu. Üç cerrahi ekip Karaçizmeli’nin durumunu görüşmek üzere bir araya geldi ve toplantıdan ‘aynı anda 3 ameliyatın yapılması’ kararı çıktı.

Sürece ilişkin bilgi veren Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fuat Torun şunları söyledi:

''Kalp ve damar cerrahisi uzmanı ve plastik cerrahi uzmanıyla görüşerek aynı seansta ameliyatların yapılmasına karar verdik. Öncelikle by-pass ameliyatı yapıldı. Daha sonra tümör dokusunu çıkardık. Bu doku aynı zamanda kafa kemiğinde de etkili olmuştu. Kafatasındaki kemiği de temizledik. Total bir şekilde tümörün hepsini boşalttık ve plastik cerrahisi tarafından açıkta kalan dokuya operasyon yapılarak kapatıldı. Daha sonraki takiplerde hastamızın bir sorunu olmadığını anladık ve taburcu ettik.''

Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Mahmut Karaçizmeli tedavi sürecinde emeği geçen doktor hemşire ve diğer çalışanlara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.