banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Başhekimlikler kaldırılıyor

Hastanelerde Başhekimlik olmayacak

Sağlık Bakanlığı’nda reform... Bakanlıkların değişmesiyle başlayan devlette yeniden yapılanma tüm hızıyla sürüyor. Sağlık Bakanlığı, Başbakanlığa sunmak üzere reform taslağına son şeklini verdi.

Kanun Hükmünde Kararname ile çıkacak olan karar Temel Sağlık, Tedavi ve Personel Genel Müdürlükleri, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi kaldırılması, Türkiye Halk Sağlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Ürünler, Türkiye Kamu Hastane Birlikleri, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kurumlarının kurulmasını öngörüyor.

Teşkilatlanma yasasına göre Devlet Hastaneleri Kurumu kurulacak. Bu kuruma bağlı devlet hastane birlikleri olacak. Hastanelertek çatı altında toplanarak kamu kaynaklarını verimsiz kullanımı engellenecek.


Türkiye Devlet Hastaneleri Kurumuna bağlı hastanelerde başhekimlik kaldırılarak bu hastanelerin mali ve idari tüm yetkilerini Hastane Birliği üstlenecek. Hasta ve çalışan memnuniyeti değerlendirilmeye tabi tutulacak.


Sağlıkta yapılan yolsuzlukları ortaya çıkaran Teftiş Kurulu Başkanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı olarak değiştirilecek. Bu değişiklik sonucunda müfettişler müşavir ya da araştırmacı ünvanıyla başka göreve atanacak. Bu müfettişlerin yerine uzman denetmenler den oluşan bir yapı oluşturulacak.


AHMET FATİH ERTUNA ANKARA/AK FİKİR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.