banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

ASM'lerde Cumartesi nöbet, diğer günlerde esnek mesai

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, aile hekimlerinin çalışmaları ile ilgili olarak yaptıkları düzenlemede yanlış anlama olduğunu belirterek,  aile hekimlerinin çalışma düzenleri ile ilgili yapacakları değişikliği, Cumartesi günleri nöbet, diğer günlerde ise,  esnek mesai olarak tarif etti. 

Müezzinoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  "Dört tane aile hekiminin olduğu bir aile sağlığı merkezinde, sabah sekiz ile dört arası üç aile hekimi bu işi yapıyorsa, diğer aile hekimi ikiden akşam sekize kadar, veya on ikiden akşam sekize kadar yapacak. Orada esnek mesai düzenlemesi var. Dolayısı ile bu nöbet değil. Yalnız Cumartesi 12 saat gibi bir nöbet gelecektir. O da dört aile hekiminin olduğu bir merkezi düşündüğümüzde ayda bir gün 12 saat. Yalnız cumartesi günleri nöbet. Diğer günler esnek mesai ile düzenleme" şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin hükümet olarak en önemli konu başlıkları arasında bulunduğunun altını çizen Müezzinoğlu, bu aşamada önleyici tedbirleri İçişleri Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıklarının takip edeceğini belirterek, Sağlık Bakanlığı olarak koruyucu tedbirler kısmında yoğunlaşacaklarını söyledi.

Sigara bırakma poliklinikleri, bağımlılık polikliniklerine dönüştürülecek

Hastanelerdeki sigara bırakma polikliniklerinin geliştirileceğini ve bağımlık polikliniklerine dönüştürüleceğini söyleyen Müezzinoğlu, "Sigara bırakma polikliniklerinin konseptini geliştirerek bağımlılık poliklinikleri oluşturacağız. Psikiyatri servisi olan yerlerde de, bunların yatarak tedavi olacakları alanları oluşturacağız. AMATEM merkezlerine gitmeden önceki süreçlerde, gerek poliklinik desteği ile, gerekse hemen servise yatırarak bu 1. kademe servisleri çok daha yaygınlaştıracağız. Bunların altyapılarını kamu hastaneleri kurumlarımızda psikiyatri hekimimiz olan hastanelerde poliklinikleri, psikiyatri servisi olan hastanelerimizde de bunlara ayrı özel yatak düzenlemelerini başlatıyoruz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.