banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Araştırma hastanesinden kanser konferansı VİDEO ve FOTOĞRAFLI
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Şanlıurfa Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Şanlıurfa Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Abdulkadir Yetişkin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz, İl Yönetiminden Mehmet Talat Akay, Cemil Çadak, Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, TÜMSİAD Şube Başkanı Sadık Sade, Muhtarlar dernek Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz, hastane doktorları ve hemşireler ve bazı vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ!...




Konferans bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.



Konferansın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Abdulkadir Yetişkin, kanserin önemine değinerek, kanserin giderek artan bir sağlık yaşam sorunu durumunda olduğunu söyledi. Yetişkin; “Dünyada her yıl 12.7 milyon insana kanser tanısı konulmakta ve 7.6 milyonu kanserden ölmektedir. Ölüm nedeni olarak, kalp ve damar hastalıklarından sonra 2. sırada yer almaktadır. KETEM Kanser Erken Teşhisi Tarama ve eğitim Merkezi'nin kısa adıdır. Ülkemizde kanser tarama hizmetleri etkinliği tüm dünyaca kabul edilmiş yöntemlerle, etkin olduğu kanser türlerine yönelik sürdürülmektedir. Sağlıklı her hangi bir şikayeti olmayan insanları muayene edip tetkiklerini yaparak erken teşhisi mümkün olan kanserleri tespit edip tedavi için yönlendirmektedir” dedi.



Daha sonra oturum konuşmacıları Uz. Dr. Fatih Köse; “Kanserde tanı ve önemini”, Op. Dr. Vefa Evren Ayaydın; “Meme ve kolon kanserlerinde erken tanı ve tedavi”, Op. Dr. Bahar Baykal; “Rahim ağzı kanserlerinde erken tanı – tedavi ve HPV aşıları”,  Uz. Dr. Aziz Uluışık ise; “Sigaranın zararları ve akciğer kanserleri” başlıklı sunum yaptılar.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com  

VİDEO



500 yataklı hastane kanser semineri Şanlıurfa'da... ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.