Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_h31b0f1bajfi379d0i3jmad9e6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
"Antibiyotik kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır" haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Bilinçsiz antibiyotik kullanımının toplum ve insan sağlığı açısından çok ciddi tehditler oluşturduğunu belirten Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, antibiyotiklerin doktor kontrolü dışında kullanımına karşı olduklarını belirtti.

Türkiye’de son yıllarda bilinçsiz ilaç kullanımı ile ilgili büyük sağlık sorunları yaşandığını ifade eden Ağca, gereksiz antibiyotik kullanımının Türkiye’de aşırı derecede fazla olduğunu vurguladı.

Gelişigüzel antibiyotik kullanımının gerek dünyada gerek Türkiye’de ciddi anlamda yaygınlaştığına dikkat çeken Ağca, “Türkiye antibiyotik kullanımında Avrupa’da ilk sırada yer alıyor. Gaziantep ise iki ve üçüncü sıralarda yer alıyor.” dedi.

“Bilinçsizce kullanılan antibiyotik ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir”

Antibiyotiklerin uygun olmayan şekilde alınması, dirençli bakterilerin hızla yaygınlaşmasına neden olan sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Ağca, “Bilinçsizce kullanılan antibiyotik sindirim sisteminde yaşayan bakterilerin dengesini bozabilmekte ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.” şeklinde konuştu.

“Bilinçsiz ve doktor tavsiyesinden uzak antibiyotik kullanımı yaygınlaştı”

Özellikle kış aylarında artan hastalıklarla birlikte, bilinçsiz ve doktor tavsiyesinden uzak antibiyotik kullanımının yaygınlaştığını belirten Ağca, “Toplum olarak ne yazık ki hastalıklara karşı önleyici tedavi yerine ilaç tedavisini benimseyen bir algılayışla bilinçsizce ilaç tüketiyoruz. Özellikle antibiyotik kullanımında yapılan hatalar o kadar vahim ki sadece yakalandığımız hastalığa etki etmemekle kalmıyor, uzun dönemde başka sağlık sorunlarına da beraberinde getiriyor. Bağışıklık sistemimizi zayıflattığı içinde ciddi tehlikeler yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

Mutlaka doktor gözetiminde antibiyotik kullanılmamalıdır

Bilinçsiz ilaç tüketiminin ciddi zararlar yarattığına işaret eden Ağca, “Doktor tavsiyesi olmadan, gelişi güzel kullanılan ilaçlar insan vücudunda pek çok olumsuz etkiye neden olarak hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Bundan dolayı artık her mahallede aile hekimleri bulunmaktadır. Yani doktorlara çok rahat ulaşabilinmektedir. Mutlaka doktor gözetiminde antibiyotik kullanılmamalıdır.” uyarısında bulundu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.