Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_7g3vib3eta218fbjlc21tmn0e0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
"Antep fıstığının yararları saymakla bitmez" haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Antep fıstığının insan sağlığına birçok faydasının olduğunu belirten Antep Fıstığı Tanıtım Derneği Başkanı Zeki Yağcı, ülke ekonomisine de büyük oranda katkı sağladığını belirtti.

Antep fıstığının sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak tüketilebileceğini belirten Yağcı, Antep fıstığının insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda yaptıkları çalışmalarda önemli bulgular elde ettiklerine dikkat çekti.

Antep fıstığının kan şekerini yüzde 10 düşürdüğünü ve diyabete karşı da koruyucu bir ürün olduğunu söyleyen Yağcı, “Antep fıstığının yapılan araştırmalar sonucu insan sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu tespit ettik. Fıstık, sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak tüketildiği gibi kalbe de iyi geliyor.” dedi.

Antep fıstığının 100 gramında 560 kalori bulunduğunu dile getiren Yağcı, “Antep fıstığı çocukların gelişimi için çok önemli bir besindir. Üstün lezzet ve aroması ile çocukların gelişiminde, özellikle zekâ gelişimini sağlamada oldukça etkili bir üründür. Yine Antep fıstığı damar yapısını düzenler ve damar tıkanıklığını da engellemektedir.” ifadelerini kullandı.

Antep fıstığının tanıtımı için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Yağcı, “Antep fıstığı ülkemizin çok önemli ürünlerinden bir tanesidir. Çok değerli ve kıymetli bir ürüne sahibiz. Antep fıstığı dünyaca tanınan bir üründür. Antep fıstığı çok kaliteli, yüksek aromalı ve vitaminli bir üründür. Antep fıstığını hem dış ve iç piyasada kaliteli bir ürün olarak pazarlayacağız.” şeklinde konuştu.

Yağcı son olarak Antep fıstığının günlük olarak mutlaka tüketilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.