banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Anne Adayları Bilgilendirildi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNİCEF tarafından önerildikten sonra Viranşehir Devlet Hastanesi tarafından uygulanan "Bebek Dostu Hastane" projesi kapsamında Viranşehir Devlet Hastanesi bayanlar yönelik bir konferans düzenledi.
Viranşehir Belediye kültür ve sanat merkezinde düzenlenen konferansa Viranşehir Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Çetin, Sağlık Gurup Başkanı Dr. Mehmet Tanırcan, Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Turan, Sadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı İbrahim Çapa, Memur-Sen Viranşehir Şube Başkanı İbrahim Gelin, Eğitim Bir-Sen Viranşehir Şube Başkanı Fethi Yıldırım, hastane doktorları, hemşireler ve yüzlerce anne ve anne adayları katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Çetin, proje hakkında davetlilere bilgiler verdi. Daha sonra Kadın Doğum Uzmanı Ali Özden, Çocuk Doktoru Birgül Kertmen ve Psikolog Filiz Doktor geceye katılan davetlilere bir birinden değerli ve önemli bilgiler verdi. Soru cevap imkanı da sağlanan bilgilendirme seminerinde kadınların doğum öncesi ve sonrasında sıklıkla yaşadıkları sorunlar gündeme getirildi. Halk tarafından büyük ilgiyle karşılanan projenin ilçeden verim
alındığı görüldü. Projenin amacının son yıllarda yaşanan bebek ölümleri, özellikler bölgede yaşanan evde doğumlar, doğum esnasında doğan çocukların sakat doğması, ergenlik çağına giren genç kızların bilgilendirilmesini amaçlanılıyor. Oldukça renkli geçen gecede uzman doktorlar geceye katılan davetlilere sinevizyon ile bilgiler verdi. Yaklaşık 2 saat süren bilgilendirme semineri sonunda davetlilere pasta ve kola ikram edilerek gece sona erdi.

İHA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.