banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Ambulansla Irak Sınırından getirildi


OSM Ortadoğu Hastanesi, yurt dışından sevk edilen kritik hastaları kabul ediyor. Doğalgaz kuyusuna düşerek zehirlendiği öğrenilen Iraklı hasta Urfa’dan gönderilen Ambulansla Habur Sınır Kapısında karşılandı. Hastaneye ulaşan Abdullah Seyit yoğun bakım servisine alındı.

Şanlıurfa’dan Ortadoğu’ya hizmet veren OSM Ortadoğu Hastanesi başta Suriye ve Irak olmak üzere birçok ülkeden sevk edilen hastayı kabul ederek tedavisini gerçekleştiriyor. Bu hastalardan biri de Irak’tan getirilen Seyit Abdullah.

Refakatçisinin anlattığına göre; internet hattı düşeme işinde çalışan Abdullah 2 metre genişliğinde 2 metre derinliğinde açılan kanalda işçi olarak görev yapıyordu. Kazı işlemi sırasında yakından geçen bir Dağalgaz boru hattında sızıntı meydana geldi. Kuzeni ile birlikte sızıntı sonucu oluşan kuyuya düşen Abdullah, yaklaşık 2 saat kuyunun içinde kaldı. Kuzeni çıkarıldığında yaşamını yitirmişti. Seyit Abdullah ise kuzenine göre çok daha şanslıydı. Bilinci kapalı bir şekilde Irak’taki bir hastaneye kaldırılan Abdullah Solunum cihazına bağlı bir şekilde 3 gün boyunca hastane hastane dolaştırıldı. Çalıştığı şirketin yetkililerince Şanlıurfa’daki OSM Ortadoğu Hastanesine ulaşıldı. Hastanın kabul edileceği bilgisini alan yakınları Habur Sınır Kapısına hareket etti. Aynı saatlerde Şanlıurfa’dan çıkan ambulans Şırnak’ın Cizre ilçesine giderek hastayı aldı. Dün (03.06.2011) Saat 17:50’de hastanenin acil servisinden giriş yapan Abdullah, Acil Doktoru Cem Su’nun ilk müdahalesinin ardından Genel Yoğun Bakım Servisine alındı. Hastanın bilinci halen kapalı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.