banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Adana Umut Der muhtaç ailenin evini baştan aşağı yeniledi

Adana’da zengin ile fakir arasında köprü olan Adana Umut Der Gıda Bankası, Yüreğir ilçesinde bir muhtaç ailenin daha yüzünü güldürdü. Geçirdiği ameliyatlar nedeniyle çalışamaz durumda olan 6 çocuk sahibi yaşlı adamın harabe görünümlü evini baştan aşağı onardıktan sonra yeni eşyalarla döşeyen dernek, ailenin daha rahat bir mekânda kış mevsimine girmesine vesile oldu.

Umut Kapısı programına çıkan aileye hayırsever desteği

Muhtaç aileye yönelik yapılan kapsamlı yardım faaliyetiyle ilgili bilgi veren Adana Umut Der Başkanı Abidin Serin, “Salih Demir (65) amcamız, daha önce hamallık yapmak suretiyle ailesinin geçimini temin etmekte iken bel fıtığı rahatsızlığına yakalanmış ve defalarca ameliyat geçirmişti. Ancak bir türlü iyileşememiş olduğundan çalışamaz durumda. Bize yardım için 2008 yılında başvuru yapan Salih Amcaya o tarihten bu yana düzenli olarak, gıda başta olmak üzere maddi-manevi desteklerimiz sürdü. Rehber TV’de yayınlanan Umut Kapısı programına da çıkan Salih amcamıza İstanbul’dan bir hayırsever yardım edeceğini bildirmesi üzerine biz de bir çalışma başlattık.” dedi.

Harabeyi andıran ev baştan aşağı onarıldı

İlk önce yaşlı adamı ziyaret ederek ailenin kaldığı evin durumunu ayrıntılı tespit ettiklerini ifade eden Serin, “İnanın ev oturulacak gibi değildi, adeta harabeyi andırıyordu. Evin tüm kapıları kırık ve kullanılamaz haldeydi. Duvarlar boyasız olmakla birlikte rutubetten dolayı simsiyah olmuştu. Mutfak dolabı yoktu, ayrıca evde yeni denilebilecek eşya namına da hiçbir şey yoktu.”diyerek ailenin içler acısı durumunu aktardı.

Tespit çalışmasının ardından hemen harekete geçerek evde onarım işlerine el attıklarını belirten Serin,  “Önce baştan aşağı evin onarım ve boya işlerine giriştik. Eski kapılar sökülerek yeni kapılar, mutfak dolabı ve lavabo takıldı, musluklar yenilendi. Zemine yer döşemesi yapıldı. Ev içindeki işlerimizi tamamladıktan sonra ev eşyası olarak; bir koltuk takımı, soba, 5 adet halı ve perdeler getirildi. Kendi ellerimizle evi serip döşedik.” şeklinde konuştu.

Katkısı ile muhtaç ailenin bu kışa daha ferah mekanda girmesine vesile olan İstanbullu hayırsever Yüksel Bey’e teşekkür eden Serin, “Bu şekilde yardım ettiğimiz çok sayıda aile var. Hatta bazı ailelerin durumu Demir ailesinden çok daha kötü halde. Biz elimizden geldiği kadar bu ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak imkânlarımız ne yazık ki bütün muhtaçlara yardım yapmaya yetmiyor. Bu noktada görev, hayırseverlere düşüyor. Bu şekilde bir hayırda bulunmak isteyen olursa bize başvurabilir.”dedi.

“Umut Der bizi hiç yalnız bırakmadı”

Evi onarılıp yeni eşyalarına kavuşan Salih Demir ve ailesi ise memnuniyetlerini dile getirdiler. Kendilerine yardım eden hayırsever işadamı ile Umut Der’e teşekkür eden Demir, “Umut Der yıllardır bizi yalnız bırakmayarak umudumuz oldu. Her ay düzenli olarak gıda paketimizi evimize kadar getiriyorlar. Bayramlarda benim, eşimin ve 6 çocuğumun giyim eşyalarını derneğe  giderek seçip alıyoruz. Umut Der yardımımıza koşmamış olsaydı, çok zor durumda kalırdık. Allah Umut Der ve hayırseverlerden razı olsun.”diye konuştu. (Ayhan Kaya- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.