banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

50 bin diyaliz hastası var


Bursa'da, Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Organ Nakli ve Diyalize Bağlı Yaşamak" panelinde, diyaliz hastaları ve organ nakli konuşuldu. Bursa Diyaliz Hastaları Derneği Başkanı Dr. Adnan Bıyıklı, Türkiye'de şu anda 50 binin üzerinde böbrek hastası olduğunu, 2015 yılında bu rakamın 100 bini bulmasının beklendiğini söyledi. Türkiye'de organ nakli konusunda yıkılması gereken tabular olduğunu ifade eden Bıyıklı, organ bağışı konusunda insanların daha hassas olması gerektiğini belirtti.
Diyaliz Hastaları Derneği üyesi Zafer Erakkuş ise Bursa'daki böbrek hastası sayısının 3 bin 500 civarında olduğunu kaydederek, "Bu işin kesin çözümü organ nakli. Maalesef şu anda Türkiye'de organ nakli istenilen seviyede değil. Sayının artması ve organ nakline katılanlarda artış olması lazım. Vatandaş bu konuda duyarlı olmalı, herkes bu işin bir tarafından tutmalı. Her hastanın 20 bin dolar masrafı oluyor. Bu işin çözümü için bir model getirilmeli. İran'da bile adamlar bu işi bir modele oturtmuşlar fakat
Türkiye'de hala çözüm getirilemiyor. Avrupa'dan zaten çok geriyiz. Avrupa ülkelerinden bahsetmiyorum bile" diye konuştu.
Panele Gaziosmanpaşa Hastanesi hekimleri, hastaları ve hasta yakınları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.