banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Balıklıgöl PTT 1 Lig ak parti

Mehmet Milli; Çok Mutluyum, dönüşüm çığır açacak VİDEO

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürey, Vali Celalettin Güvenç’in Siverek’in Tutumlu köyünde katıldığı barış yemeğinde Milli ve Özeyranlı ailelerini temsilen  Mehmet Milli ve Necmettin Karakaya, Bakan Çelik'in yanında tokalaşarak, aralarındaki husumete son verdiklerini ilan etti.

Barış merasiminden sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Mehmet Milli; “Çok mutluyum. Mutluluğum köye döndüğüm için değil, diğer olaylara çığır açacağı için çok mutluyum. Köye döndüm sorunlar bitti diye bir kaide yok. Bu yörede buna benzer bir sürü olay var. El ele kardeşçe tüm olaylar için el ele vereceğiz. Birlikte hareket edip bir sürü şey yapacağız. Mazlumlar el ele vermezse zalimler zulmüne devam eder” dedi

Bir gazetecinin yıllar sonra köye dönüş yaptınız. Köyü nasıl buldunuz sorusunu cevaplayan Mehmet Milli; PKK’nin üst düzey yöneticisiydim. PKK ile itifak yapmıştım. Zalimlere karşı mücadele vermek için. O mücadelemizi de en iyi şekilde verdik. Günü geldi buradaki şey bittikten sonra siyasi ilişkilerim onlardan kesildi. Daha öncede pek siyasi ilişkimiz yoktu, sadece ortaklığımız vardı. Bölgede bilindiği gibi bir zulüm vardı. Zulme karşı durduk, bundan sonrada aynen devam edeceğim” dedi.

PKK’nın son günlerdeki saldırı hakkında görüşlerini soran gazetecilere; “Doğru görmüyorum. Artık silah devri geride kaldı. Kalem vardır, müzakere vardır. Ne Türk halkına ne de Kürd halkına karşı yapılamaz. Büyük bir yanlış” diyerek sözlerini bitirdi.

Olayın geçmişi, AK Parti Hükümetinin demokratik açılım projesini açıklamasından, Yaklaşık 32 yıl önce yaşanan iç karışıklık ve siyasi olaylardan dolayı  yaşadıkları köyü ve ülkesini terk ederek  önce Suriye ardından İsveç'e sığınan Milli ailesinin önde gelenlerinden Kürt aydın Mehmet Milli ve yaklaşık 500 kişilik ailesi tam 32 yıl sonra doğdukları Tutumlu köyüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürey, Vali Celalettin Güvenç’in katılımları ile geri döndüler.

Ömer ASLAN / www.ballikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.