banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Macar Robert Lakatos Şair Nabide konser

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) bünyesindeki AB Bilgi Merkezi`nin, Macaristan`ın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı dolayısıyla bir konser düzenledi. Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Robert Lakatos ve Rev Orkestrası`nın katılımıyla gerçekleşen konser büyük beğeni topladı.

 

Düzenlenen konsere, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo, Macaristan Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakipoğlu, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve az sayıda davetli izledi.

 

Konser öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Türk-Macar müzik kültürünün birbirine yakın olduğunu belirterek, Büyükelçi Szabo ile Macar sanatçıları Şanlıurfa`da ağırlamaktan gurur duyduklarını kaydetti. Büyükelçi Szabo ise Türk ve Macar halkının yıllarca dostluğu bulunduğunu ifade ederek, devam dostluğun yılarca sürmesi temennisinde bulundu.

 

Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo da Türkiye ile Macaristan`ın geçmişten bugüne dost ve müttefik iki ülke olduğunu belirterek, böyle bir organizasyonda Macaristan ve Şanlıurfa’yı bir araya getirmesinden dolayı ŞUTSO`ya teşekkür etti.

 

Konserde, Macar müziğinin yanı sıra komşu ülkelerinden parçalar seslendirildi.

Uğur Budak / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.