banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Göçerler Şenlikte Halay Çektiler

2 Eylül 2012 günü, Karacadağ'da yapılan eğlenceli toplantı, Kayak Merkezinde kurulan kıl çadırda ve açık alanlarda, yoğun katılımla gerçekleşti.

Toplantıya Güneydoğum Derneği üyelerinin yanısıra, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Sarıkeçili ve Afyonkarahisar Türkmenler Derneği Başkanları ile yüzlerce göçer ile Şanlıurfa ve Siverek’ten gelenler katıldı.

Bazı göçerler aileleriyle orada idiler. Güneydoğum Derneği Çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı. etkinlik kapsamında uçurtmalar uçuruldu, halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Açış konuşmalarının ardından yarışmalara geçilecekken yoğun yağmur ve dolu yağması sonucu etkinlik yarıda bırakıldı.



Yemek sonrası kalabalık grup dağıldı.

Daha sonra, Güneydoğum Derneği yönetim ve üyeleri ile gazeteciler ve diğer konuklar yaylalara giderek çadırları ziyaret ettiler.

Dernek adına açıklama yapan Duygu Sucuka; "Bu etkinliğin amacı, geleneksel hale gelmesi ve her yıl yapılması arzusuyla, küçük çaplı bir eğlence programı düzenlemekti. Hava koşulları nedeniyle program tam gerçekleşemese de amaca yakın bir etkinlik olmuştur" dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.