banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Balıklıgöl PTT 1 Lig ak parti

Akçakale'de Polis amca ana sınıfı açıldı

  Açılış törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ferhat Burak Gazi İl Emniyet müdürü Sabri Durmuşlar, İl Milli eğitim müdürü Hanifi Şahin, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale belediye başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan, İlçe emniyet müdürü Mehmet Topçu, İlçe milli eğitim müdürü İsa Temelci, il genel meclis üyesi Ömer Ay, Esnaf  ve Sanatkârlar odası Başkanı Mehmet Kartal, MYO müdürü Ali Akay, daire amirleri ve köylü vatandaşlar katıldı.

 

 

  "Polis Amca" Anasınıfının Bölgede örnek teşkil edeceğini ifade eden İl emniyet müdürü Sabri Durmuşlar; " Ben öncelikle Polis Amca anasınıfının Köyümüze hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu çalışmada Emeği geçen arkadaşlarımı da kutluyorum. Akçakale Kaymakamımız Belediye Başkanımız ilçe Milli eğitim müdürümüz ilçe Emniyet müdürümüz çok güzel bir çalışma yaptıklarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışmalarıyla Urfa'ya örnek oldular. Bu çalışmanın diğer ilçelerimizde de yapılacağını ümit ediyorum. Akçakale'de böyle bir çalışma yapıldığını öğrenince bizde il merkezinde "polis amca" sınıfını yapmayı planlıyorduk fakat Akçakale bize öncülük etmiş oldu. Bu çalışmada emeği geçen İlçe emniyet müdürümüz sayın kaymakamımız belediye başkanımız ilçe milli eğitim müdürümüz ve meslektaşlarımızı tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışma ortaya çıkardılar. Gerçekten çok Güzel bir okul oldu. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu "polis Amca" anasınıfının da Akçakale Ve Alatlar köylülerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

 

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl; "Şu anda Polis Amca anasınıfının açılışını yapıyoruz. Bu Türkiye'de herhalde bir ilktir. Bu okulumuz bir merkezde değil de bir köyde kuruldu buda bizim için çok anlamlı bir çalışma, Tabi artık bu memleketin Polisi de Askeride kaymakamı da bu memleketin görevlileri gibi bir anlayış içerisinde köylülerle bir temas şeklinde bir çalışmaya öncülük ettiler polislerimizin ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

 

İlçe emniyet müdürü Mehmet Topçu; "İlçe emniyet müdürlüğü olarak Yaklaşık üç ay önce polis Amca anasınıfı yapacağız diye bir söz vermiştik. Bugün kendi meslektaşlarımızla arkadaşlarımıza bu köyün vatandaşlarıyla ilçemizin esnafıyla eğitim gönüllüsü olan herkesle birlikte bu işe soyunarak okulumuzu yaptık. İnsanların arasındaki iletişimin artması eğitimle oluşabilir düşüncesiyle Hem toplumda oluşan suç oranlarının azalması için okul öncesi eğitimin şart olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim tek düşüncemiz insanların toplum içerisinde daha güvenli daha huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Biz burada eğitime katkı vererek bunun temelinden çözüm sağlanabileceğine işaret etmiş bulunuyoruz. Okulumuzun Hem ilçemize, hem ilimize, hem de Alatlar köyümüze hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

 

  Anasınıfı yapımında inşaat işçiliğini yapan Polis memurlarına Onur belgesi veren İl emniyet müdürü Sabri Durmuşlar, Bu örnek çalışmalarından dolayı polis memurlarını kutladı.

Coşkun Atan / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.