banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Teröristi çoban, Köylüyü terörist görüyor

 Tümgeneral Fatih Kır, basın toplantısında önceden haber vermişti!...

11 şehidin verildiği Şemdinli'de ‘teröristleri çoban sandık' açıklamasının tersi Hatay'da yaşandı. Askerler bu defa terörist sandıkları 2 köylüyü yanlışlıkla öldürdü.

• Şemdinli Tekeli Tabur Komutanlığı'nda Başbakan Erdoğan'a 11 şehidin olduğu saldırıyla ilgili bilgi veren Tümgeneral Gürbüz Kaya, "Görüntü alınan bölgelere topçu atışı ve ağır silahlarla ateş açtık. Ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğini düşündük" demişti. Dün bu açıklamanın tersi yaşandı.

VALİ: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hassa ilçesinin Dedemli köyü Şekerim Deresi mevkisinde terör örgütü üyelerine karşı konuşlanan güvenlik güçlerinin kekik toplayan köylüleri, terörist sanarak ateş açtığını, köylülerden Ali Dalmış ile Mustafa Fil'in öldüğünü, Mehmet Sak'ın da yaralandığını belirterek, "Olaylardan dolayı çok üzgünüz" dedi.

TÜMG. AÇIKLAMIŞTI

İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı Tümg. Fahri Kır, geçen Cuma günü Genelkurmay'daki bilgilendirmede, bu sıkıntıyı anlatmıştı: "Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların yaylalara çıkması güvenlik güçlerimizin halkla teröristi birbirinden ayırmada zorluk yaşamasına neden olmaktadır." 

SIFIR NOKTASINDA ÇOBAN BRİFİNGİ

Tümgeneral Gürbüz Kaya, sıfır noktasındaki mevzilerde Başbakana verdiği brifingte, sınırdan sızan teröristleri çoban sandıklarını söylemişti.

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.